ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: Σε νέα προοπτική η ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Βερμισσώ Υπέρμαχος της συσπείρωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Του Γιάννη Βερμισσώ

Υπέρμαχος της συσπείρωσης  της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης  σε επίπεδο  άσκησης του επαγγέλματος όσο και ευρύτερα σε επίπεδο εκπροσώπησής της , προκειμένου να επιτευχθούν επιδόσεις, να αποκτηθούν  γνώσεις και να  υπάρξουν οφέλη, τάσσεται μέσα από τις πολλαπλές του ιδιότητες  ο κ. Γεράσιμος Μιχαλάτος.

Χρόνια στην ιδιωτική ασφάλιση, με ευδιάκριτη επαγγελματική αναγνώριση στην Πάτρα ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαμεσολαβητών ΝΔ Ελλάδος, διευθυντής του υποκαταστήματος της MEGABROKERS στην ΝΔ. Ελλάδα, και ιδιοκτήτης  της εταιρείας συμβούλων οικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων «Μιχαλάτος& Συνεργάτες, διαβλέπει αλλαγές, συστήνει προσαρμογή και καταγράφει τα βήματα που θεωρεί σκόπιμο να γίνουν.

Ως τάση της αγοράς, διακρίνει, πως το μοντέλο AGENCYBROKER είναι αυτό που θα αναπτυχθεί και θα επικρατήσει τα  επόμενα χρόνια. Και εξηγεί: η υποστήριξη του AGENCY (εκπαίδευση,  έδρα, γραμματειακή υποστήριξη ) και οι επιλογές ενός ‘MEGA’ BROKER με πολλαπλά και αποκλειστικά προϊόντα όλων των κλάδων ελληνικών και ξένων εταιριών για την πλήρη κάλυψη και της πιο εξειδικευμένης ανάγκης των πελατών, συνθέτουν  την «νέα κατάσταση» που διαμορφώνεται.

Μιλώντας στο insuranceeea για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τονίζει ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πρέπει να ξεφύγουν από τον μικρόκοσμο του αυτοκινήτου και να ανοιχτούν σε όλο το εύρος των ασφαλιστικών προϊόντων. 

Και για να συμβεί αυτό, συνεχίζει,  θα πρέπει να συσπειρωθούν, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην αγορά και να κινηθούν οργανωμένα για να πετύχουν την ανάπτυξή τους και κυρίως τον εκσυγχρονισμό τους και συντονισμό τους με όλες τις εξελίξεις και αλλαγές που συντελούνται.

Αυτό , επισημαίνει, προφέρει ποικιλοτρόπως η MegaBrokers, που όπως μας αναλύει παρακάτω μέσα από εσωτερικές ή εξωτερικές συνεργασίες  παρέχει την αναγκαία στήριξη σε κάθε επαγγελματία για να «περάσει» στο μέλλον και να ασκήσει με εφόδια την εργασία του.

Σήμερα, όπως εξηγεί ο κ. Μιχαλάτος, η ασφαλιστική αγορά είναι ένα τεράστιο πεδίο εργασιών που μέσα από συστηματική εργασία και με οριοθετημένη προσέγγιση μπορεί να αποδώσει μεγάλα οφέλη, ηθικά και οικονομικά. Μάλιστα, διακρίνει ανάπτυξη στους γενικούς κλάδους και εστιάζει στις αστικές ευθύνες και στον κλάδο Ζωής με κυρίαρχα τα προγράμματα Υγείας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ωστόσο, προσθέτει χρειάζεται να αναπτυχθεί μια προσπάθεια βελτίωσης του επαγγελματισμού.  Η αγορά τονίζει, «διψά» για ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία έχουν ανάγκη από πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες για να τα προωθήσουν. Χρειάζονται γνώσεις σε βάθος και εκπαίδευση για το τεράστιο εύρος των προγραμμάτων.  Κατά την άποψή του, η  έως σήμερα ανάπτυξη της αγοράς ήταν μονομερής εστιασμένη σε μεγάλο ποσοστό στο «αυτοκίνητο» και αυτό πρέπει να αλλάξει σύντομα με τους διαμεσολαβητές να επεκτείνονται σε όλο το εύρος των προϊόντων.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τον οποίο και εκπροσωπεί και συνδικαλιστικά, αναφέρει  ότι  «το επάγγελμά μας είναι υπηρεσία και χρειάζεται ανθρώπους. Ο ασφαλισμένος , θέλει τον διαμεσολαβητή να βρίσκεται κοντά του και κάθε στιγμή  να ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις, ανάγκες, συμβουλές, να λύνει απορίες και να αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών όπως άλλωστε αρμόζει και το κοινωνικό προφίλ του επαγγέλματος»

Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμά πώς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν μεγάλες προοπτικές αρκεί να σπάσουν τα στερεότυπα και να ξεφύγουν από το παρελθόν όπου η ιδιωτική ασφάλιση και ο κάθε ασκών το επάγγελμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εξελισσόταν με άλλα δεδομένα.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

« Η συσπείρωση των δυνάμεων» αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος είναι το  μυστικό της επιτυχίας για τους διάσπαρτους ανά τη χώρα ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Στο πλαίσιο αυτό εξηγεί, πώς η MEGABROKERS που και ο ίδιος ως γραφείο την επέλεξε να συνεργαστούν αποκλειστικά, είναι ένα ιδανικό όχημα για την εξέλιξη των σημερινών εν πολλοίς περιορισμένων στον κλάδο αυτοκινήτου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.  Η MEGABROKERS, συνεχίζει, είναι  μια ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, παρέχει «εργαλεία» , δίνει «όπλα», δημιουργεί στον κάθε συνεργάτη της «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα». «Όλα τα προϊόντα που παρέχει η εταιρεία δίνουν υπεροχή στην άσκηση του επαγγέλματος και αυτό αναγνωρίζεται καθημερινά από τους ολοένα και περισσότερο αυξανόμενους συνεργάτες», επισημαίνει ο κ. Μιχαλάτος προσθέτοντας ότι « η ανταπόκριση που βρίσκουμε στην ανάπτυξη συνεργασιών είναι μεγάλη, οι συνάδελφοι κατανοούν τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν και έτσι προσχωρούν είτε ως εξωτερικοί είτε ως εσωτερικοί συνεργάτες. Έτσι διασφαλίζουν εκπαίδευση, ενημέρωση, εξυπηρέτηση, μείωση στα διάφορα κόστη της καθημερινότητάς τους».

Η ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Για την εταιρεία του αναφέρει ότι μέσα από αρχές και αξίες κατάφερε να ξεχωρίζει ως οικονομικός και ασφαλιστικός σύμβουλος. Πέτυχε, επισημαίνει να έχει «μοναδικότητες» , να ανταποκρίνεται με επάρκεια και συνέπεια στις απαιτήσεις της αγοράς και των πελατών της. Στο πλαίσιο αυτό για περαιτέρω ενίσχυση των πλεονεκτημάτων της επέλεξε να συνεργαστεί με την MegaBrokersεκτιμώντας ότι η συσπείρωση των δυνάμεων κάτω από μια γενική ομπρέλα παρέχει περισσότερες και διαφορετικές, από την αυτόνομη πορεία, δυνατότητες ανάπτυξης.

Όραμα του η ανάπτυξη της MEGABROKERS σε όλη την ΝΔ ΕΛΛΑΔΑ έχοντας εντολή και υποστήριξη του Προέδρου συσπειρώνοντας όσον τον δυνατό περισσοτέρους διαμεσολαβητές στο παραπάνω μοντέλο, AGENCY‘MEGA’ BROKER.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics