Ν. Γρέντζελος: Το 20% των επαγγελματιών πληρώνει τις εισφορές για τους υπόλοιπους

Ο κ. Γρέντζελος επισήμανε ότι ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας "εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο" με τις παροχές που εξήγγειλε, τονίζοντας ότι τα μέτρα - δεδομένης της ελάφρυνσης που συνεπάγονται σε ένα βαθμό για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους...

Στις ανισοβαρείς πιέσεις των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες από τον Ν. Κατρούγκαλου ο οποίος επιβάλλει υπέρμετρα ποσά σε επαγγελματικές ομάδες που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν όπως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και αφήνει ευνοϊκότερες συνθήκες σε τυχόν φοροδιαφεύγοντες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΕΑ  κ. Νίκος Γρέντζελος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NEW TV και το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" με τον Γιάννη Παπαγιάννη και την Ανδριάνα Ζαρακέλη, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ σχολίασε τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις γενικότερα που υφίστανται επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς και τα πρόσφατα μέτρα όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο κ. Γρέντζελος επισήμανε ότι ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας "εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο" με τις παροχές που εξήγγειλε, τονίζοντας ότι τα μέτρα – δεδομένης της ελάφρυνσης που συνεπάγονται σε ένα βαθμό για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες- είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν αρκούν για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Επισήμανε ακόμα, την ανάγκη αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες πληρώνουν οι λίγοι για λογαριασμό των πολλών, την αναγκαία μείωση της υπέρμετρης φορολογίας, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Δείτε τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί: 

 

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics