Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου, καθώς και των εκπροσώπων των εργαστηριακών ιατρών, των κλινικό-εργαστηριακών ιατρών, των διαγνωστικών εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων, με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπήρξε διάλογος επί των τροποποιημένων προτάσεων της Πολιτικής Ηγεσίας, ο οποίος συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και την Τρίτη 13 Μαΐου.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ., κ. Μιχάλης Βλασταράκος, τονίζει: “Επιμένουμε να ζητούμε μετ’ επιτάσεως από τον κ. Υπουργό Υγείας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων και των ασθενών στην περίθαλψη, αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα όλων των παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα στηρίξει με όλα τα μέσα την από κοινού απόφαση των φορέων”.

Εξ άλλου την Παρασκευή 9 Μαΐου είχε προηγηθεί συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό, κ. Αντώνη Μπέζα, κατόπιν πρόσκλησης των τελευταίων.

Στον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. ετέθησαν διορθωτικές προτάσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να προκύψουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκληθεί μεταξύ των παρόχων υγείας εργαστηριακών και κλινικο – εργαστηριακών ιατρών, με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics