Νέες ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΕΑ για την απασχόληση

Παρουσιάστηκε, στις 24 Απριλίου, στο ΔΣ του ΕΕΑ η νέα ψηφιακή υπηρεσία του ΕΕΑ η οποία αφορά τη σύζευξη επιχειρήσεων – ανέργων για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης.

Παρουσιάστηκε, στις 24 Απριλίου, στο ΔΣ του ΕΕΑ η νέα ψηφιακή υπηρεσία του ΕΕΑ η οποία αφορά τη σύζευξη επιχειρήσεων – ανέργων για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης. Όπως είναι γνωστό ένα από τα προβλήματα που απασχολούν επιχειρήσεις και ανέργους είναι πως θα βρει ο κατάλληλος εργαζόμενος την κατάλληλη θέση στην επιχείρηση ώστε να είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και αποδοτική η θέση εργασίας.

Παρότι η κρίση έχει δείξει ότι η ανεργία αυξάνει αλματωδώς τα τελευταία χρόνια πάντα υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους και πάντα υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυναμικά τη κρίση δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Η νέα ψηφιακή εφαρμογή στοχεύει να επιλύσει το πρόβλημα επαφής για την καλύτερη κάλυψη θέσεων εργασίας.

 

Οι επαγγελματίες μέλη του ΕΕΑ έχουν την ευκαιρία να αναγγείλουν τη θέση και οι άνεργοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μέσα σε ένα κοινό δικτυακό τόπο.

Την παρουσίαση της νέας εφαρμογής έκανε στο  ΔΣ ο Σύρος Κοσκοβόλης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η παρούσα εφαρμογή βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΕΑ  http://jobs.eea.gr/  και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων – μελών του στην εύρεση στελεχιακού και εργατικού δυναμικού. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στο Επιμελητήριο να τηρεί έγκυρα και επικαιροποιημένα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ των μελών του. Ταυτόχρονα αποτελεί μια σοβαρή υπηρεσία προς τους ανέργους ιδίως τους νέους, στους οποίους η ανεργία ξεπερνάει το 50%.

Για τις Επιχειρήσεις – Μέλη του ΕΕΑ

Οι Επιχειρήσεις – Μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα με τη χρήση ειδικών κωδικών που τους δίδονται από το Επιμελητήριο. Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αγγελίες αναζήτησης προσωπικού, με στόχο την εύρεση στελεχιακού δυναμικού σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Αν είστε επιχείρηση μέλος του Επιμελητηρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρούσα εφαρμογή για να καταχωρήσετε αγγελίες αναζήτησης προσωπικού συμπληρώνοντας μία ηλεκτρονική φόρμα. Εφόσον δεν διαθέτετε κωδικούς μπορείτε να εγγραφείτε στην παρούσα εφαρμογή. Εφόσον έχετε τους εξατομικευμένους κωδικούς πρόσβασης που σας έχουν παραχωρηθεί από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, μπορείτε να συνδεθείτε.

Το σύστημα θα αντιστοιχίσει αυτόματα την αγγελία σας με υποψήφιους που έχουν δηλώσει ανάλογα προσόντα. Οι υποψήφιοι αυτοί, αφού ενημερωθούν για την αντιστοίχιση, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση. Το σύστημα θα σας εμφανίσει μία λίστα με όλους τους χρήστες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγγελία σας.

Κάνοντας κλικ στα ονόματα των ενδιαφερομένων μπορείτε να δείτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες από τα βιογραφικά τους. Βάσει των στοιχείων αυτών μπορείτε να απορρίψετε τους υποψήφιους που δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές σας καθώς και να προσλάβετε τον υποψήφιο που το βιογραφικό του πληροί τις προσδοκίες σας.

Για υποψηφίους ανέργους

Οι επισκέπτες του συστήματος έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο σύστημα και να αποκτήσουν έναν μοναδικό κωδικό εισόδου. Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους καθώς και να καταθέσουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απασχόληση.

Αν αναζητάτε θέση εργασίας μπορείτε να εγγραφείτε στην παρούσα εφαρμογή Υποστήριξης της Απασχόλησης και να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της δωρεάν. Εφόσον έχετε κωδικούς μπορείτε να συνδεθείτε.

Μπορείτε να καταχωρήσετε ηλεκτρονικά τα στοιχεία του βιογραφικού σας (προσωπικές πληροφορίες, εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, κ.λπ). Στη συνέχεια ορίστε τις προτιμήσεις σας για την θέση εργασίας που επιθυμείτε (περιοχή, είδος απασχόλησης, κ.λπ.)

Το σύστημα θα αντιστοιχίσει αυτόματα το βιογραφικό σας σε καταχωρημένες αγγελίες θέσεις εργασίας, σε συμφωνία με τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει καθώς και τις προτιμήσεις που έχετε ορίσει. Τα αποτελέσματα της αντιστοίχισης εμφανίζονται σε μία λίστα με όλες τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας.
Έχετε τη δυνατότητα να δείτε πληροφορίες για όλες τις θέσεις που σας προτείνονται από το σύστημα κάνοντας κλικ στα στοιχεία της αγγελίας. Αν ενδιαφέρεστε για κάποια από αυτή τη θέση, μπορείτε να υποβάλλετε εκδήλωση ενδιαφέροντος γι’ αυτήν με ένα απλό κλικ. Ο εργοδότης θα λάβει το αίτημά σας και μόνον τότε θα μπορέσει να δει το βιογραφικό σας για να σας λάβει υπόψη του για την προτεινόμενη θέση εργασίας.

Πρόσκληση
Σε  επιχειρήσεις μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Αγαπητέ Επαγγελματία
Αξιοποίησε την δράση «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» σε συνεργασία με το Επιμελητήριό σου .
Κάντε αίτηση στο http://jobs.eea.gr/

Παροχές:
100% Επιδοτούμενη απασχόληση ανέργων στις επιχειρήσεις σας για πέντε μήνες
•    Άμεση κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό 18-29 ετών, οι οποίοι για 5 μήνες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα απολύτως κόστος
•    Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος για όλη τη διάρκεια της εργασιακής απασχόλησης
•    Απαλλαγή εργοδοτικών εισφορών ενός έτους για τους ωφελούμενους που η επιχείρηση θελήσει να προσλάβει μετά το τέλος της πρακτικής
•    Αν έχετε  0-4 εργαζόμενους με μισθωτή σχέση εργασίας, μπορεί να υποδεχτείτε για εργασία 1 άτομο
•    Αν έχετε από 4 εργαζόμενους και άνω με μισθωτή σχέση εργασίας, μπορεί να υποδεχτείτε για εργασία το 30% του προσωπικού της

Δείτε το συνοπτικό ενημερωτικό

Πρόσκληση

Είσαι νέος/α έως 29 ετών άνεργος/η?

Αξιοποίησε τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» σε συνεργασία με το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
 Συμπλήρωσε την αίτηση στο http://jobs.eea.gr/  για 5άμηνη απασχόληση σε εταιρεία μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Παροχές
•    2.400€ ή 2.700€ επιδότηση για τον άνεργο/η
•    Εξειδικευμένη κατάρτιση 80 ωρών
•    5άμηνη απασχόληση σε συνεργαζόμενη εταιρεία
•    Δωρεάν πιστοποίηση ειδικότητας
•    Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25), παρακαλούμε να συμπληρώσουν το Δελτίο Συμμετοχής μέχρι 28 Φεβρουαρίου και να το αποστείλουν στη Μονάδα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού, Ωρίμανσης και Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Ε.Ε.Α., Πανεπιστημίου 44, 2ος όροφος, τηλ.: 210 3380236, 210 3380210,210 3380223.
FAX: 210 3380211,e-mail: [email protected]

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics