Νέος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife ο Michel A. Khalaf 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife, Inc. (NYSE: MET), ο Michel A. Khalaf, Πρόεδρος του τομέα US Business και ΕΜΕΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife από την 1η Μαΐου 2019. Ο κ. Khalaf θα καταλάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, από την 1η Μαΐου. Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι και τις 30 Απριλίου 2019.

Ο Michel Khalaf ήταν πρόεδρος της MetLife ΕΜΕΑ από το 2011, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 προστέθηκε στα καθήκοντά του και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ. Μέσα από το διευρυμένο αυτό ρόλο, ήταν υπεύθυνος για τους κλάδους Ομαδικών, Συνταξιοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων, Γενικών Ασφαλίσεων στις ΗΠΑ, καθώς και για το Global Employee Benefits (GEB), τη μοναδική οριζόντια δραστηριότητα της MetLife, στο πλαίσιο της οποίας παρέχει λύσεις για την ασφάλιση εργαζομένων σε τοπικούς και πολυεθνικούς εργοδότες, σε 39 χώρες. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις πωλήσεις ομαδικών και ατομικών συμβολαίων, μέσω πρακτόρων, μεσιτών, τραπεζών και απευθείας καναλιών σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Σε δήλωσή του, ο κ. Khalaf ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου και νοιώθω ευτυχής που αναλαμβάνω την ηγεσία ενός τόσο σπουδαίου οργανισμού. Η MetLife έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει ακόμη περισσότερη αξία για όλους όσους εμπλέκονται στη λειτουργία της. Επιταχύνοντας την αύξηση του κύκλου εργασιών μας, βελτιώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας και διατηρώντας αυξημένη πειθαρχία στις δαπάνες μας, μπορούμε να γίνουμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη οικονομικά εταιρία. Μια εταιρία που θα εκπληρώνει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της, θα δημιουργεί ευκαιρίες για τους εργαζομένους της και θα εξασφαλίζει αυξημένες αποδόσεις στους μετόχους της».

Ο Steven Kandarian έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife την 1η Μαΐου 2011 και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2012. Εντάχθηκε στη MetLife τον Απρίλιο του 2005, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθυντής επενδύσεων (CIO). Από το 2007 ως το 2011, ηγήθηκε επίσης στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής στρατηγικής της MetLife, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι τομείς – κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρίας στα επόμενα χρόνια. Ως διευθυντής επενδύσεων, ο Steven Kandarian είχε υπό την ευθύνη του το συνολικό χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, το οποίο στις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπερέβαινε σε αξία τα 450 δισ. δολάρια. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την ενίσχυση της στρατηγικής εστίασης της εταιρίας στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων, ενώ προώθησε τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της MetLife, με κινήσεις όπως η πώληση του Peter Cooper Village/Stuyvesant Town, αξίας 5,4 δισ. ευρώ, το 2006. Χάρη στην ηγεσία του, η MetLife κατάφερε να αντεπεξέλθει στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, αλλά και να βγει από αυτή έχοντας την οικονομική επιφάνεια για την εξαγορά της Alico, έναντι 16,4 δισ. δολαρίων το 2010.

«Ο Steven Kandarian υπήρξε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός ηγέτης για την MetLife. Έλαβε τολμηρές αποφάσεις απέναντι στην αυξημένη εποπτεία και τις πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις που ζητήθηκαν στη MetLife, στο πλαίσιο της κατάταξής της μεταξύ των σημαντικών για την ευστάθεια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος οργανισμών (SIFI), αλλά και για την ανάπτυξη του τομέα των λιανικών πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η στρατηγική του σκέψη, συνέβαλαν καθοριστικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη του οργανισμού. Προσβλέπω με χαρά στη συνέχιση της συνεργασίας μας, κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο» ανέφερε ο κ.  Glenn Hubbard.

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics