Ο ασφαλιστικός απολογισμός του Μαΐου

Το πρώτο «ταμείο» για την ασφαλιστική παραγωγή, μετά από ένα τετράμηνο δείχνει την τάση της χρονιάς που εξελίσσεται. Τα στοιχεία δείχνουν και πάλι ότι η ροή των πραγμάτων δεν άλλαξε εμφανώς. Δεν καταγράφηκε κάτι σημαντικό άξιο μνείας που να δημιουργεί σκέψεις για νέες δυναμικές.
Το οικοδόμημα της ιδιωτικής ασφάλισης δείχνει πλέον ανελαστικό σε μικροαλλαγές έχοντας περάσει μια περίοδο σημαντικών μεταβολών θετικών για τη λειτουργία του κλάδου.
Η βαριά δουλειά έχει γίνει, αναγνωρίζεται και φυσικά έδωσε αξία στην αγορά και τις εταιρείες. Πλέον οι αλλαγές σε μικρό επίπεδο δε φαίνεται να περνούν από μικροσκόπιο ούτε να εντυπωσιάζουν, ούτε να εγείρουν τους καταναλωτές. Η αγορά έχει όγκο, έχει δομή και αναζητά εργασίες. Ο στόχος είναι σαφής και απομένει να φανεί ποιοι και με ποιον τρόπο θα τον πετύχουν.
Όπως αρχίζει να διαφαίνεται οι διάφορες μέθοδοι που έως σήμερα εφαρμόστηκαν δεν αποτελούν πλέον καινοτομίες ούτε έχουν ισχύ για να προκαλέσουν ανατροπές ή να φέρουν απλώς μια διαφορά. Η ιδιωτική ασφάλιση χρειάζεται κάτι διαφορετικό.
Οι μετατοπίσεις μεριδίων, η αυτόνομη ανάπτυξη κάποιων εταιρειών για κάποιους λόγους, και η ατομική εξέλιξη δεν αποτυπώνουν τη συνολική πρόοδο του κλάδου, – όπως είχαμε επισημάνει προσφάτως -, αλλά την ατομική η οποία δείχνει αναγνωρίσιμες επιδόσεις σε κάποιες εταιρείες. Όμως χρειάζεται και η συνολική αναγνώριση, η ομαδική αναβάθμιση που αποτελεί και στοιχείο αναγνώρισης της ιδιωτικής ασφάλισης από την κοινωνία. Εκεί βρίσκεται και η απαρχή αυτής της νέας εποχής που προσδοκάται.
Νέες ιδέες, νέα ανοίγματα σε νέες κατευθύνσεις. Οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση… 
© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics