Ο δρόμος που «άνοιξε» το ΕΕΑ με την Alibaba αρχίζει να αποδίδει

Ο Πρόεδρος της Alibaba Group Michael Evans επισκέφθηκε τη χώρα μας προκειμένου να συζητήσει με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κ. Evans παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κινέζικου κολοσσού και τα μελλοντικά του σχέδια ανάπτυξης.

Μία εξαιρετικά σημαντική συνάντηση εργασίας για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 15/6/2018. Ο Πρόεδρος της Alibaba Group Michael Evans επισκέφθηκε τη χώρα μας προκειμένου να συζητήσει με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κ. Evans παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κινέζικου κολοσσού και τα μελλοντικά του σχέδια ανάπτυξης στους κκ Χατζηθεοδοσίου Γιάννη, Πρόεδρο ΕΕΑ, Φέσσα Θεόδωρο, Πρόεδρο ΣΕΒ, Μίχαλο Κωνσταντίνο, Πρόεδρο ΚΕΕΕ και Καλλίνικο Καλλίνικο αν. Γραμματέα ΣΕΤΕ, παρουσία και του κ. Γιώργου Φλωρά, συνεργάτη της ALIBABA στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του Προέδρου της Alibaba κ. Evans αποτελεί συνέχεια του δρόμου που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών «άνοιξε» από το 2016. Ένας δρόμος που ξεκίνησε με τον συντονισμό της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ιδρυτή της Alibaba Jack Ma τον Ιούλιο του 2016 στη Σανγκάη, παρουσία του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου. Από τότε, ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΕΕΑ προκειμένου να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για τις προοπτικές που δίνει η συνεργασία με την Alibaba και για τα οφέλη που θα έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και συνολικά η ελληνική οικονομία.

Η συζήτηση στο γεύμα εργασίας της Παρασκευής, αφορούσε στο μεγαλύτερο μέρος της στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες εξαγωγείς μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Κίνα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και στη δυνατότητα πολλαπλασιασμού των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα. Συζητήθηκαν διάφορες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν στο άμεσο μέλλον και οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας συμφώνησαν με τον κ. Evans να συνεργαστούν εντατικά για τη συγκεκριμενοποίηση και υλοποίηση των δράσεων αυτών.

Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Alibaba Group Michael Evans, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε: «Η επίσκεψη ενός τόσο υψηλόβαθμου στελέχους της Alibaba και η συνάντησή του με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κολοσσού για τη στενότερη συνεργασία με τις δικές μας επιχειρήσεις. Στο ΕΕΑ αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τους κόπους μας και για την πρωτοβουλία που πήραμε πριν από 2 χρόνια, προκειμένου να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba. Είναι πλέον θέμα χρόνου να δούμε τα απτά αποτελέσματα αυτής της σχέσης που χτίστηκε με σκληρή προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσουν ευεργετικά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού μας και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας». 

Φωτογραφία από τη συνάντηση

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση – γεύμα παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics