Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


Θα μπορούσαμε σήμερα να παραπονεθούμε, να ρωτήσουμε τον κο Τσίπρα, ΓΙΑΤΙ? Αλλά δεν είναι ώρα, ή μάλλον δεν χρειάζεται, γιατί τώρα ΟΛΑ αποκαλύφθηκαν: «Δεν πάμε σε Grexit γιατί δεν μπορεί να το διεκπεραιώσει το πολιτικό προσωπικό», ειπώθηκε ακριβώς.

Ας πάμε λοιπόν ένα βήμα παρακάτω.

Ο κος Τσίπρας είναι νέος. Μεγάλωσε μέσα στο περιβάλλον των «15 μελή», των καταλήψεων στα ΑΕΙ «ίσως έτσι, χωρίς αιτία», εκείνο της γνωστής καφετέριας και εκείνο των κομματικών δωματίων των τακτικισμών. Δηλαδή περιβάλλοντα μιας φανταστικής πραγματικότητας. Από την άλλη μεριά βρισκόταν και βρίσκεται, η πραγματική πραγματικότητα.

Αυτή διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που δεν παλεύεται: Δεν εννοεί ν’ αλλάξει σύμφωνα με τα γούστα σου, όπως συμβαίνει με την υπάκουη φανταστική.

Ως νέος όμως άνθρωπος ο κος Τσίπρας είχε τα αποθέματα για να αντέξει την τρομερή σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πραγματικότητες, (κάτι ανάλογο μεταξύ ύλης και αντιύλης).

Αλλά από δω και πέρα, θα υπάρχει για εκείνον μόνο η πραγματική. Διαθέτει, για κάποιο διάστημα, ένα προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο που δεν πρέπει να σπαταλήσει για χάρη του κόμματός του (των ακόμη κατεχομένων από ιδεοληψίες, των επιχειρούντων τώρα την «καρεκλοσωτηρία» και άλλων συνιστωσών που σαρώθηκαν από την μία και μόνη πραγματικότητα).

Πρέπει να το χρησιμοποιήσει (και έτσι να μπορέσει και να το διατηρήσει) για το καλό της Πατρίδας και να αναδείξει φυσιογνωμία ηγέτη καθαρής Κεντροαριστεράς. Διαθέτει αυτή την στιγμή την πειθώ να ζητήσει θυσίες από τον κόσμο του 75% ΝΑΙ, (γιατί τόσο είναι το πραγματικό, αφού αποδείχθηκε ότι το ΟΧΙ ήταν για το Ευρώ και την ΕΕ, κρυμμένο σε συσκευασία ΟΧΙ/ΝΑΙ), γνωρίζοντας όμως πως δεν γίνεται να πάνε χαμένες. 

Ας βιαστεί όμως, γιατί αυτή τη φυσιογνωμία την χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ.

Ο μεγάλος ποιητής μας το λέει πολύ παραστατικά:

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα

που πρέπει το μεγάλο Ναι , ή το μεγάλο Όχι

να πούνε ……

Δυστυχώς με, ή χωρίς Grexit, το θέμα παραμένει: Μεταρρυθμίσεις. Χωρίς αυτές θα παράγονται πάντα ελλείμματα και δάνεια.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics