Ο ΣΕΜΑ δεν εμπλέκεται σε προσωπικές αντιπαλότητες

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την παραίτηση του κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου από το Δ.Σ. του ΣΕΜΑ με εξώδικο που απέστειλε στον Σύνδεσμο με αφορμή ανώνυμη συκοφαντική επιστολή που τον αφορούσε και τη μετάφραση και αποστολή της επιστολής αυτής από τον κ. Abdo Walid (μέλος επίσης του Δ.Σ. του ΣΕΜΑ) σε μεσιτική εταιρεία του Λονδίνου, ο ΣΕΜΑ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, όπου επισημαίνει ότι «προσωπικές αντιπαλότητες και διενέξεις δεν έχουν καμία απολύτως θέση στον φορέα» και αρμόδιες για τη διευθέτησή τους είναι άλλες αρχές.

Όσον αφορά σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν επικρίνοντας τον ΣΕΜΑ για το ότι δεν πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την εν λόγω ανώνυμη επιστολή ως όφειλε, αλλά προχώρησε σε νομική διερεύνηση του θέματος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο λόγος που ο ΣΕΜΑ ζήτησε νομικές συμβουλές για τυχόν περαιτέρω ενέργειες είναι ότι η ανώνυμη αυτή επιστολή πιθανόν να συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, οπότε εκ του νόμου ήταν υποχρεωμένος να δράσει αναλόγως.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΕΜΑ:

 

«Με αφορμή αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας περί παραίτησης με εξώδικο μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΜΑ, η διοίκηση του Συνδέσμου επιθυμεί να επισημάνει ότι προσωπικές αντιπαλότητες και διενέξεις δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο φορέα.

Ο ΣΕΜΑ αποτελεί θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των μεσιτών ασφαλίσεων με συγκεκριμένο σκοπό και έργο και όχι μέσο επίλυσης ανταγωνιστικών διαφωνιών. Αρμόδια για τη διευθέτηση των όποιων διαφορών μεταξύ μελών του ΣΕΜΑ ή μελών της διοίκησής του είναι άλλες αρχές.

Η διοίκηση του ΣΕΜΑ έχει συμβάλει τα μέγιστα, ώστε πάντα να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για όλα τα θέματα που αφορούν στα μέλη του, είτε αυτά ανήκουν στο Δ.Σ. είτε όχι και κάθε θέμα συζητείται με απόλυτη διαφάνεια και ξεκάθαρα στα ανοιχτά διοικητικά συμβούλια του Συνδέσμου.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα καταγγελιών κατά μελών του ΣΕΜΑ, η διοίκησή του μεριμνά με σθένος και αποφασιστικότητα, ώστε τίποτε να μην αποκρύπτεται και να διερευνάται βάσει νόμιμων διαδικασιών και του καταστατικού του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η διοίκηση του ΣΕΜΑ δεν έχει την πρόθεση και ούτε είναι στις αρμοδιότητες της να εμπλακεί, πολύ δε περισσότερο να διαιτητεύει σε προσωπικές αντιπαλότητες.

Είναι ευθύνη όλων μας να περιφρουρήσουμε την αξία του Συνδέσμου, απομονώνοντας τυχόν ανάλογες συμπεριφορές, που μόνο επιζήμιες μπορούν να αποδειχθούν για το Σύνδεσμο, τη φήμη, το έργο και τις προοπτικές του και κυρίως για το θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων, που τόσα έχει να προσφέρει στον κλάδο, στην οικονομία και πάνω απ’ όλα στην κοινωνία.

Ο ΣΕΜΑ τα τελευταία χρόνια παρήγαγε και παράγει έργο, έχοντας την υποστήριξη των μελών του και την αφοσίωση των διοικητικών του συμβουλίων.»

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics