Οι αλλαγές που καθυστερούν (σ)την ασφαλιστική αγορά- με διάλειμμα για διαφημίσεις

του Γιάννη Βερμισσώ

Τις κινήσεις των μεγάλων σχημάτων αναμένει η αγορά. Δηλαδή να δείξουν το νέο που θα παρουσιάσουν, να δώσουν την νέα εικόνα, το βήμα που αναμένεται να ακολουθηθεί μέσα από τις εξελίξεις των εξαγορών και την δημιουργία των καινούργιων ασφαλιστικών σχημάτων.

Ωστόσο ο καιρός περνά και ακόμα δεν έχει φανεί κάποια κίνηση που να δίνει παλμό. Επικρατεί “ήπια” στασιμότητα η οποία και εντείνει την αναμονή. Μπορεί να είναι δικαιολογημένο μερικώς καθώς υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις και άνθρωποι που καλούνται να συνοδοιπορήσουν. Όμως πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η πρόκληση ανοικτή μέχρι να ξεκαθαρίσει;

Σήμερα όλα -στην πλειονότητά τους- συνεχίζουν να κυλούν στον παλιό γνωστό ρυθμό.

Οι επικεφαλής των άλλων εταιρειών  -εκτός των γεγονότων εξαγοράς- παρακολουθούν  με προσοχή την κατάσταση προκειμένου να την αξιολογήσουν, να αντιληφθούν τυχόν νέες τάσεις και να αναπροσαρμόσουν -εφόσον κρίνουν έτσι- την στρατηγική του 2023.

Ομως και οι εντός των γεγονότων οι πρωταγωνιστές των συγχωνεύσεων δείχνουν να εστιάζουν στην προσαρμογή και είναι φειδωλοί σε στοιχεία που αφορούν την συνέχεια.

Και πράγματι το ερώτημα είναι σαφές: που πάνε οι συγχωνεύσεις την αγορά; Τι θα σηματοδοτήσει στα δίκτυα αυτό; Τι θα γίνει με την εκτεταμένη φημολογία που διαπερνά την αγορά αναφορικά με σχεδιασμούς, μέλλον, κινήσεις και διάφορα άλλα.

Τα προϊόντα πως θα εξελιχθούν; Οι καταναλωτές πώς θα ενημερώνονται και θα είναι κοντά τους οι εταιρείες.

Ο δρόμος μακρύς. Οι κινήσεις δύσκολες. Η πειθώ ασθενική και ισχνό το προοπτικό φως.

ΥΓ: Ωστόσο -για διάλειμμα -στην περίοδο αυτή ο  χορός των διαφημίσεων δείχνει να ανοίγει.

 

 

© INSURANCE EEA 2023. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics