Οι μεθοδικά σχεδιασμένες κινήσεις της επιτυχίας

O CEO της MATRIX κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου μιλάει στο insurance-eea για τη φιλοσοφία που διέπει την πορεία της εταιρείας, αλλά και για τις εξελίξεις στη διεθνή αντασφαλιστική αγορά

Μετρώντας μόλις 11 χρόνια δραστηριοποίησης στην αντασφαλιστική αγορά, η MATRIX Insurance & Reinsurance Brokers SA, Broker at Lloyd’s από το 2012, έχει να επιδείξει μία λαμπρή πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποσπώντας πολλές διακρίσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Πρόσφατα τιμήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με το βραβείο Καινοτομίας και Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας, καθώς και από τα Intelligent Insurer Global Awards όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες Best Reinsurance Broker for Client Responsiveness και Best Reinsurance Broker for Expertise Market Knowledge.

O CEO της MATRIX κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου μιλάει στο insurance-eea για τη φιλοσοφία που διέπει την πορεία της εταιρείας, αλλά και για τις εξελίξεις στη διεθνή αντασφαλιστική αγορά και τονίζει πως όραμά του είναι η MATRIX να γίνει η υπ’ αριθμόν ένα «εξαγωγική» δύναμη στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

 

Π.Μ.: Κατ’ αρχήν μιλήστε μας για την ιστορία της ΜΑΤRIX.

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου: Η MATRIX Insurance & Reinsurance Brokers δραστηριοποιείται εδώ και 11 χρόνια, αρχικά ως υποκατάστημα της BMS (Lloyd’s Broker), στη συνέχεια ως BMS Hellas έως τις αρχές του 2011 και μετονομάστηκε σε MATRIX. Στόχος μας από την πρώτη μέρα ήταν να προσφέρουμε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εξαιρετικό service και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, φροντίζοντας πάντα για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των πελατών μας με τους πλέον συμφέροντες όρους. Η φιλοσοφία αυτή, σε συνδυασμό με το όραμά μας για διεθνή δραστηριότητα και «εξαγωγή» των υπηρεσιών και της τεχνογνωσίας μας, καθώς και η βαθιά γνώση της ελληνικής και κυπριακής αγοράς, μας έφεραν το 2013 στην ηγετική θέση της αγοράς, την οποία και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε. Ξέρετε είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η πρωτιά και γιατί την κερδίσαμε έχοντας δύο μεγάλους και ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές, αλλά κυρίως γιατί αντιστρέψαμε όλα τα δεδομένα της επαχθούς αυτής οικονομικής συγκυρίας.

 

Π.Μ.: Ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο του αντασφαλιστικού μεσίτη; Ποια είναι η προστιθέμενη αξία που παρέχει η MATRIX μέσα από τις υπηρεσίες της;

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου: Τώρα όσον αφορά στο αντικείμενο του αντασφαλιστικού μεσίτη, του reinsurer broker, με απλά λόγια θα έλεγα ότι τοποθετεί στην αντασφαλιστική αγορά τους κινδύνους που αναλαμβάνει μία ασφαλιστική εταιρεία. Εμείς στη MATRIX βεβαίως δε σταματάμε εκεί. Έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που παρέχουμε, χωρίς καμία επιβάρυνση στους πελάτες μας (σεμινάρια, risk surveys, διεθνείς συμβούλους κ.ο.κ.), προτείνουμε πρωτοποριακές λύσεις που απλοποιούν σύνθετα προβλήματα, όπως αυτό της επάρκειας κεφαλαίων και χαρτογραφούμε συνεχώς τις ανάγκες της αγοράς, τις οποίες και μετουσιώνουμε σε φιλικές προς τον χρήστη εφαρμογές, όπως είναι το πρόσφατο πρόγραμμα RE-ESTIMATOR, μία cutting edge πλατφόρμα αποθεματοποίησης για τις ασφαλίσεις κατά ζημιών. Και για να κλείσω, είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά στην επέκταση των εργασιών μας εκτός Ελλάδας. Εκτός από τα γραφεία μας στο Λονδίνο και στη Λευκωσία, η MATRIX έχει παρουσία στην Τουρκία και στη Νότιο Αφρική, καθώς και ενεργές συνεργασίες σε 24 χώρες σε όλο τον κόσμο.

   

Π.Μ.: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η αντασφαλιστική αγορά την επόμενη χρονιά;

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου: Η αντασφαλιστική αγορά θα είναι «soft», δηλαδή ευμενής για τις ασφαλιστικές εταιρείες και ως προς το ύψος των αντασφαλίστρων και ως προς τους όρους και κατά το 2015. Όσο για τις προβλέψεις περί συρρίκνωσης, ειλικρινά δε θεωρώ ότι θα δούμε κάτι δραματικό σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς ή τον αριθμό των παικτών. Σε κάθε περίπτωση, ο έντονος ανταγωνισμός πάντα λειτουργεί υπέρ του πελάτη, οπότε κερδισμένες θα είναι και πάλι οι ασφαλιστικές εταιρείες και ειδικά οι ελληνικές, αφού ο συνδυασμός της κρίσης με αυξημένα αντασφάλιστρα θα δημιουργούσε σημαντικές δυσκολίες.

 

Π.Μ.: Πρόσφατα βραβευτήκατε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να τιμήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες που διακρίθηκαν για την Καινοτομία και τη Δημιουργική Επιχειρηματικότητα που έχουν επιδείξει.

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου: Κατ’ αρχήν θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να βραβεύσει την επιχειρηματική καινοτομία και δημιουργικότητα αποτελεί από μόνη της μία εξαιρετικά προωθημένη για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία. Βλέπουμε δηλαδή, ότι οι περισσότεροι φορείς έχουν αρχίσει πια να συνειδητοποιούν πως μόνο με τόλμη, επαγγελματισμό και ποιότητα θα μπορέσει το ελληνικό επιχειρείν να σταθεί στα πόδια του και να συμβάλει θετικά στην αναγέννηση, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και του κοινωνικού συνόλου με την ευρύτερη έννοια. Επομένως, αυτή η βράβευση, πέραν από την τιμητική και συγκινητική της διάσταση, αποτελεί για εμάς και μία δέσμευση, μια παρότρυνση αν θέλετε, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία και στην ανάπτυξη, όχι μόνον προς όφελος των πελατών και συνεργατών μας, αλλά κυρίως για να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά μας, αρχής γενομένης από τα πολλά και λαμπρά μυαλά που φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

Π.Μ.: Πώς οραματίζεστε το μέλλον της MATRIX;

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου: Το μέλλον της ΜΑΤRIX είναι γεμάτο προκλήσεις και στόχους που γίνονται πραγματικότητα μέσα από μεθοδικά σχεδιασμένες κινήσεις. Το όραμά μας πάντως είναι να εξελίξουμε τόσο πολύ το επάγγελμά μας και να δημιουργήσουμε τέτοια τεχνογνωσία, που θα μας επιτρέψει να γίνουμε η υπ’ αριθμόν ένα «εξαγωγική» δύναμη στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. 

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics