Ολοταχώς για μείωση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Την "πόρτα" της μείωσης των εισφορών, άνοιξε ο αρμόδιος υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" έκανε λόγο για ένα ογκώδες υπερπλεόνασμα και φέτος στον ΕΦΚΑ, που επιτρέπει ελαφρύνσεις αλλά και αποτρέπει τη μείωση

Την "πόρτα" της μείωσης των εισφορών, άνοιξε ο αρμόδιος υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" έκανε λόγο για ένα ογκώδες υπερπλεόνασμα και φέτος στον ΕΦΚΑ, που επιτρέπει ελαφρύνσεις αλλά και αποτρέπει τη μείωση των συντάξεων. 

«Ως αρμόδιος υφυπουργός, είχα μιλήσει για την δυνατότητα να μην γίνουν περικοπές των συντάξεων, όταν όλοι χλεύαζαν την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όταν προέβλεπαν την κατάρρευσή του, ότι δεν θα δίνονται συντάξεις, ότι δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τον κόσμο, όλα αυτά, που ξεχνιούνται με τον καιρό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε», είπε ο κ. Πετρόπουλος και θύμισε ότι ενώ «αυτοί μιλούσαν για τρομακτικά ελλείμματα, εμείς με τα αποτελέσματα που έχουμε δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, τέτοιο μάλιστα που θα επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις».
 
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τα αποτελέσματα αυτά, σε κατεύθυνση ώστε όχι μόνο να μην επέλθει η μείωση των συντάξεων, αλλά και για την διαχείριση θεμάτων φορολογικής πολιτικής με ελαφρύνσης, καθώς και την ώθηση στην οικονομία, με στήριξη των ασθενέστερων και του λαού γενικά. Αυτά θα ανακοινωθούν», όπως προανήγγειλε.
 
Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «έχουμε πλεόνασμα επταμήνου (σ.τ.σ. Ιανουάριος-Ιούλιος 2018) κοντά στα 650 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, τάση αύξησης εισφορών στους μισθωτούς, καλύτερη επίδοση από ρυθμίσεις οφειλών, αλλά και καλύτερη απόδοση της περιουσίας». 
 
Όπως εκτίμησε, τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε «πλεόνασμα που θα προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ, ξεπερνά το προϋπολογισμένο πλεόνασμα που εμείς οι ίδιοι είχαμε ορίσει για το 2018 … θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται, σε βελτιωμένη μορφή, ώστε να έχουμε καλύτερη μόχλευση στην οικονομία».
 
«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μία νέα εποχή έρχεται, με επιδόσεις θετικές, τον λαό, την οικονομία, όλους. Δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε, να το ξοδέψουμε με τρόπο ψηφοθηρικό. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τέλειωσε. Μία κυβέρνηση σαν την δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές, για τον λαό και την προοπτική μίας καλύτερης πορείας και ανάπτυξης», όπως τόνισε ο ίδιος.
 

πηγή: Στο Κόκκινο

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics