Πάμε για υπερκομματική….

Εκτός από τους εμμένοντες και εκείνους που ελπίζουν ακόμη σε μαγικά σωτήρια σενάρια δραχμής κλπ, οι υπόλοιποι έχουμε το τεράστιο πρόβλημα της αναγκαστικής υλοποίησης του 3ου μνημονίου.

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη. 


 

Εκτός από τους εμμένοντες και εκείνους που ελπίζουν ακόμη σε μαγικά σωτήρια σενάρια δραχμής  κλπ, οι υπόλοιποι έχουμε το τεράστιο πρόβλημα της αναγκαστικής υλοποίησης του 3ου μνημονίου.

Και προκύπτουν οι εκλογές. Και τώρα τι κάνουμε ?

Εδώ, όπως  ανακαλύπτουμε, φαίνεται ότι όσοι ασχολούνται με την ενεργό πολιτική, (πλην των πολύ άκρων), χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Αυτών που αποδέχονται την ανάγκη του μνημονίου και επιθυμούν να είναι στην κυβέρνηση και εκείνων που αποδέχονται την ανάγκη του μνημονίου και επιθυμούν να είναι στην αντιπολίτευση.

Κάτω από αυτή την λογική (?????), η μόνη λύση είναι κάθε κόμμα να έχει δύο καταλόγους υποψηφίων βουλευτών: Έναν για την πρώτη κατηγορία και έναν για την δεύτερη. Ιδεώδες θα ήταν (αλλά γίνεται και με  λίστα) οι εκλογές να γίνουν με σταυρούς. Έτσι, σε μια εκλογική περιφέρεια με, πχ. 6 σταυρούς, κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να βάλει από τρείς σταυρούς σε κάθε κατηγορία υποψηφίων, του κόμματος που ψηφίζει.

Μετά τις εκλογές, θα σχηματιστεί μια υπερκομματική κυβέρνηση με εκείνους που θα πάρουν το ρίσκο να κυβερνούν και μια υπερκομματική αξιωματική αντιπολίτευση με την άλλη κατηγορία, που προτιμά την κριτική, όλοι με τις ίδιες  απόψεις, αλλά και ένα μνημόνιο σταθερότατος θέσεων, 3ετους διάρκειας.

Με την προσθήκη και ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών από την πραγματική οικονομία, μπορεί να μας βγει σε καλό.   

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics