Παραμένει «πάγκο» η Εθνική Ασφαλιστική

Τελικά η υπόθεση της Εθνικής εξελίσσεται όπως φαινόταν. Δηλαδή με ολέθριες καθυστερήσεις ως προς την διαδικασία πώλησής της κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί ότι επιβαρύνει την καθημερινότητα της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Τελικά η υπόθεση της Εθνικής εξελίσσεται όπως φαινόταν. Δηλαδή με ολέθριες καθυστερήσεις ως προς την διαδικασία πώλησής της κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί ότι επιβαρύνει την καθημερινότητα της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, οι εταιρείες σύμβουλοι και όλοι οι άλλοι πέριξ των διαδικασιών δεν μπόρεσαν έως ώρας να κάνουν το τελικό βήμα. Για διάφορους λόγους κάθε φορά από τότε που εκκίνησε η ιστορία έως σήμερα το αποτέλεσμα είναι η Εθνική (άνθρωποι και διαδικασίες) να περιμένει να εξαγοραστεί και οι εξαγοραστές να μη κατορθώνουν να φθάσουν έως το τέλος. Και φυσικά υπάρχουν λόγοι. Διότι ούτε η εταιρεία μπορεί να πουληθεί για να πουληθεί, ούτε οι επενδυτές μπορούν να εισέλθουν για να εισέλθουν.  

Είναι προφανές για να γίνει οτιδήποτε πρέπει να υπάρχει πρωταρχικώς πραγματικό ενδιαφέρον από κάποιον να αγοράσει μια ασφαλιστική εταιρεία όπως η Εθνική με τον όγκο της την φήμη της και την ιστορία της. Επίσης πρέπει να υπάρχει και ξεκάθαρη πρόθεση από τους πωλητές (δηλαδή την ΕΤΕ) ότι η ασφαλιστική της θα δοθεί και σε καλά χέρια και σε καλή τιμή. Επειδή έως σήμερα αυτές οι προϋποθέσεις δεν ικανοποιήθηκαν γι΄αυτό και δεν προέκυψαν οι αναμενόμενες εξελίξεις. Όμως ο χρόνος κυλά και ποιόν συμφέρει; Κανέναν γενικά. 

Πάει η άνοιξη, σχεδόν και το θέρος και η  Εθνική παραμένει σε μια ενοχλητική αστάθεια ως προς το μέλλον της. 

Ταυτόχρονα όμως με τις διαδικαστικές όπως έχουν φανεί μέχρι σήμερα καθυστερήσεις, συντηρείται και μια αβεβαιότητα για την βεβαιότητα της πώλησης. Κάπου γράφεται κάπου λέγεται και κάπου διαδίδεται -διαχρονικά- ότι η Εθνική Ασφαλιστική μπορεί και να μην πουληθεί παρά την σχετική υποχρέωση της ΕΤΕ που έχει γίνει γνωστή και πολλές φορές επαναβεβαιωθεί. Και αυτό βλάπτει. 

Συνεπώς πιθανόν να χρειάζεται και εδώ ένα ξεκαθάρισμα. Άρα για να φθάσουμε σε ένα τέλος με την Εθνική κάπου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πιο οριοθετημένα και "στεγνά" τα πράγματα. Είναι δεδομένη η απόφαση πώλησης; Εάν ναι, τότε θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ταχύτητα των εξελίξεων. Δεν αποτελεί εύφορο έδαφος η αναμονή.  

ΥΓ: Το επενδυτικό ενδιαφέρον ακόμα δεν έχει προσγειωθεί όπως θα έπρεπε επί της Εθνικής

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics