Παράταση στα προγράμματα ΕΣΠΑ μέχρι 30 Ιουνίου αφήνει περιθώρια κινήσεων για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει στο σύνολο του κλάδου η μη ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ των περιφερειών όπως ανακοινώθηκε προσφάτως ξεκινώντας από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια από τις υπόλοιπες περιφέρειες.  Σε αυτό το πλαίσιο το Επαγγελματικό επιμελητήριο είχε στηρίξει τις θέσεις των σωματείων – ΕΑΔΕ – για την αναπροσαρμογή των ΚΑΔ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η δυσκολία που διαπιστώθηκε για την αποδοχή του αιτήματος προσαρμογής οφειλόταν στο ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει -ολοκληρωθεί- έως 31 Δεκεμβρίου του 2020.
Ωστόσο υπάρχει μια νέα θετική εξέλιξη που είναι η παράταση που πρόσφατα δόθηκε για την υλοποίηση  των προγραμμάτων  έως 30 Ιουνίου του 2021.
 
Σε αυτό το Πλαίσιο αποδεικνύεται και η σημασία της ένταξης των ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στους πληττόμενους μιας και κάθε δυνατότητα τροποποίησης -όπως προκύπτει  ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης- μπορεί να δοθεί μόνο σε πληττόμενους ΚΑΔ.
 
Τη σχετική επιχειρηματολογία είχε αναπτύξει και το Επαγγελματικό επιμελητήριο της Αθήνας στις πρόσφατες συναντήσεις με τους αρμόδιους αναδεικνύοντας ως υποχρέωση της πολιτείας να συμπεριλάβει κάθε πληττόμενο ΚΑΔ
 
Η ΕΑΔΕ πρόσφατως απέστειλε σχετική αναλυτική επιστολή ,διεκδικώντας για λογαριασμό του κλάδου το αυτονόητο,  στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και έλαβε απάντηση η οποία της δίνει τη δυνατότητα να αποστείλει ανάλογη ενημέρωση για τους ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κάτι το οποίο και έγινε.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τους τρόπους αξιολόγησης των σχετικών προγραμμάτων και τη διαδικασία βαθμολόγησης οι οποίες ενισχύουν εταιρείες με μεγάλο αριθμό υπαλλήλων υψηλού Τζίρου και σημαντική πτώση το διάστημα Απριλίου Μαΐου Ιουνίου του 2020
 
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος όπου υπάρχει διαρκή προσπάθεια του επαγγελματικού Επιμελητηρίου η ανάπτυξη προγραμμάτων στήριξης σε όλους τους τομείς των αυτοαπασχολούμενων με σημερινή ιδιαίτερα θετική επιτυχία την εντάξη των αυτοαπασχολούμενων
στο πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής.
© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics