Παρουσίαση του βιβλίου των Κωστή Τσιακανίκα και Νίκου Χούτα: «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑΣ-ΤΡΕΙΣ ΖΩΕΣ»

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Κωστής Τσιακανίκας, καθώς και ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορία, Νίκος Χούτας αφηγούνται τη συγκλονιστική ιστορία του «άγνωστου στρατιώτη» Παντελή Καρασεβδά (1877 – 1946), ο οποίος έφτασε στον βαθμό του Υποστρατήγου κερδίζοντας κάθε «γαλόνι» επ’ανδραγαθία, μέσω του βιβλίου «Παντελής Καρασεβδάς-Τρεις ζωές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων και παρουσιάζεται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου, Βας. Σοφίας και Ριζάρη 2, Αθήνα.
Στην εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι συγγραφείς θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους και θα μιλήσουν για το έργο και την προσωπικότητα του Παντελή Καρασεβδά.
Πρόκειται για ένα ιστορικό αφιέρωμα στον Ολυμπιονίκη που έβαλε την δική του σφραγίδα στην πιο θυελλώδη περίοδο της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Η έκδοση τιμά τον στρατιωτικό που έφτασε στον βαθμό του Υποστρατήγου επ΄ανδραγαθία, μαχόμενος ηρωικά στην Κρήτη, στη Β. Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Μικρά Ασία. Τιμά τον πολιτικό-συνιδρυτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων που αντιστάθηκε στους αρνητές της Δημοκρατίας και τον αθλητή που διοίκησε με επιτυχία τον Πανελλήνιο και τον Παναθηναϊκό, υμνώντας την ευγενή άμιλλα και το ολυμπιακό πνεύμα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Τάσος Τέλλογλου-Δημοσιογράφος
-Γιάννης Σμαραγδής-Σκηνοθέτης
-Πάνος Σόμπολος-Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης.

Είσοδος ελεύθερη (σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα).

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics