Πιάνουν όλα από την αρχή…

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Οι προηγούμενες ημέρες ήταν καταστροφικές. Η παραγωγή ασφαλίστρων πάγωσε και στις εταιρείες ακόμα δεν "κουνιέται φύλλο". Οι διαμεσολαβητές αγκομάχησαν. Και οι ελπίδες είναι ζωντανές για την επόμενη ημέρα. Στα συμβόλαια επικράτησε αρρυθμία.

 "Ακροβατικά" κρατήθηκαν και κρατούνται ακόμα εν ζωή συμβόλαια που έληξαν καθώς οι κάτοχοί τους ή δε γνώριζαν πως θα πληρώσουν, ή φοβήθηκαν, ή τα είχαν χαμένα μέσα στην αναταραχή που επικράτησε. Και όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο οριακές. Αυτή είναι η δική μας, η ασφαλιστική περίπτωση. Το ίδιο είναι για τις άλλες αγορές των μικρών επιχειρήσεων, της μεταποίησης, του εμπορίου. Όλα πάγωσαν και αναθερμαίνονται.

 Θεωρούμε αυθαιρέτως βέβαια ότι τα όποια προβλήματα θα υποσκελιστούν. Και όλοι αναμένουν πώς θα επέλθει ομαλοποίηση και είναι διατεθειμένοι να υποστούν και άλλα. Έτσι όπως αναφέραμε στην εκκίνηση του θέματος, τα πράγματα ξεκινούν από την αρχή. Όλα μοιάζουν καινούργια σε αυτή τη χώρα όπου απουσιάζει η συνέχεια.

 Μετά την καταιγίδα, επέρχεται το στέγνωμα μετρώνται οι απώλειες και ξαναρχίζουν από την αρχή. Δεν πειράζει για ότι έγινε λέει ο λαός που έχει μάθει να βιώνει το ασπρόμαυρο και συνεχίσει μια διαδρομή που διακρίνεται για την ασυνέχειά της.

 Καιρός να ξεκινήσει και η σοβαρή προσπάθεια της σταθερότητας των πραγμάτων, των επιχειρήσεων, των αποφάσεων και των επιλογών. Υπάρχει πραγματική ανάγκη.

© INSURANCE EEA 2023. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics