Πρακτικές για on line διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων

Νεοφυείς διαδικασίες, νέες πρακτικές και γενικά «δοκιμές» για καινούριες εμφανίσεις – εκδοχές πραγματοποιούνται στην ιδιωτική ασφάλιση, με πρωταγωνιστές φυσικά εταιρείες που είτε ασχολούνται είτε εισέρχονται με καινοτόμες συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε καταρτίζοντας δικά της ασφαλιστικά προγράμματα  η start up Next Insurance που συγκέντρωσε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της 29 εκατομμύρια δολάρια από μεγάλους επενδυτές όπως η Munich Re / HSB Ventures, η Markel και η Nationwide.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2016, έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια και χρηματοδοτήθηκε επίσης από τις Ribbit Capital, TLV Partners και Zeev Ventures και δραστηριοποιείται σε μικρές ασφαλίσεις μέσω chatbot στο Facebook.

«Ο τομέας των μικρών επιχειρήσεων είναι τεράστιος και εξαιρετικά ποικίλος, ωστόσο τα ασφαλιστικά προγράμματα που απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις δεν διατίθενται on line».

Προσανατολιζόμαστε σε ελεύθερους επαγγελματίες όπως είναι οι φωτογράφοι και οι personal trainers ή οι καθηγητές στους οποίους ήδη παρέχουμε συμβόλαια», δήλωσε ο Guy Goldstein, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Next.

Η πλατφόρμα Next απλοποιεί τη διαδικασία ασφαλούς εγγραφής για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και χρησιμοποιεί αναλύσεις δεδομένων για τη δημιουργία συμβολαίων προσαρμοσμένων στις μοναδικές ανάγκες διαφορετικών κατηγοριών επιχειρήσεων που δεν καλύπτονται από τα παραδοσιακά ασφαλιστικά προϊόντα.

Σε επόμενη φάση, η Next συνεργάστηκε με τη Munich Re για να ξεκινήσει ένα προϊόν που στοχεύει σε φωτογράφους, οι οποίοι μπορούν να ασφαλίζονται πληρώνοντας κάθε μήνα το συμβόλαιο τους. Τον Ιανουάριο του 2017, η Next συνεργάστηκε με την ασφαλιστική εταιρεία Markel Corp. για να προσφέρει προσαρμοσμένη κάλυψη για personal trainers. Τον Μάρτιο, η Next δρομολόγησε ένα chatbot που επιτρέπει στους personal trainers να προσφέρουν και να αγοράσουν ασφάλεια αστικής ευθύνης μέσω του Facebook Messenger.

Πηγή: InsuranceJournal.com

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics