Π.Ραβάνης: Ενισχύστε την επιχειρηματικότητα

Δήλωση κ. Π.Ραβάνη , Προέδρου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα κυβέρνηση

Δήλωση κ. Π.Ραβάνη , Προέδρου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νέα κυβέρνηση: 

«Η ισχυρή, όπως φαίνεται, κυβέρνηση που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, καλείται άμεσα όχι μόνο να καλύψει το χρόνο που χάθηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά να πράξει όλα όσα καθυστέρησε τους προηγούμενους επτά μήνες με κυρίαρχο στόχο να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού εμπνεύσει προοπτική τετραετίας, θα πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας και να δώσει βαθιά ανάσα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που τόσο έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Τα βασικά στηρίγματα σε αυτή τη νέα προσπάθεια, μπορούν να βρεθούν σε τομείς όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ο εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα. Είναι απαραίτητο να στηριχθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας της χώρας σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων και ευκαιριών στις μεταποιητικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί πολιτική σταθερότητα και τη δημιουργία ενός πλαισίου, που θα διαμορφώσει συνθήκες και περιβάλλον, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ως πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, η αύξηση των δημοσίων εσόδων και βεβαίως η ενίσχυση της απασχόλησης, περνούν μόνο μέσα από την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Η ευθύνη που φέρουν τα πολιτικά κόμματα απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία είναι πλέον τεράστια. Είναι καιρός να αντιληφθούν ότι η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί υγιείς συνεργασίες, χωρίς ξύλινη γλώσσα και πλήρη απεμπλοκή από μια σειρά πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, που οδήγησαν στα σημερινά οδυνηρά αποτελέσματα.

Το μέλλον της χώρας απαιτεί εθνική συνεννόηση και μια ισχυρή κυβέρνηση που θα εγγυηθεί για αυτό. Σε αυτή την προσπάθεια οι Μικρομεσαίες Επιχειρηματίες της χώρας θα είναι αρωγοί  και πάντα έτοιμοι να συμβάλουν με τις προτάσεις και την τεχνογνωσία τους».

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics