Προσδοκία ιδιωτικής ασφάλισης λόγω εκλογών

Του Γιάννη Βερμισσώ

Η εκλογική αναμέτρηση απέστειλε το μήνυμά της, επέσπευσε τις βουλευτικές εκλογές και πυροδοτεί εξελίξεις με άγνωστη κατάληξη. Η αλλαγή που προσδιορίστηκε την 26η Μαΐου και ό,τι καταγράφηκε ως αιτία του εκλογικού αποτελέσματος, μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Ωστόσο δεν έχει τόση σημασία αυτό.

Σημασία έχει ότι έχουν δημιουργηθεί και εντυπώσεις, υπάρχει δεδομένο και φυσικά έχουν αναπτυχθεί προσδοκίες για τη συνέχεια. Η ιδέα της επόμενης καλύτερης ημέρας, η επιθυμία για να φτιάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο παραμένει ζωντανή για την ελληνική πραγματικότητα. Βέβαια και πέρυσι, και πριν από ένα μήνα και προχθές ακόμα η προσδοκία για καλύτερες ημέρες ήταν ζωντανή.

Όμως τώρα, η ιδέα μια εμφανούς κινητικότητας στα πολιτικά πράγματα, μιας νέας άποψης που έρχεται δυνατότερη στο προσκήνιο κάνει πιο ζωντανή την επιθυμία.  Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις περιμένουν…

Ομοίως και η ιδιωτική ασφάλιση. Έως σήμερα ο κλάδος προσπάθησε, εξήγησε μίλησε για τις κλιματικές αλλαγές τα φυσικά φαινόμενα, την υγεία τις συντάξεις. Έχει δημιουργήσει υποδομές και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση του σήμερα. Συνεπώς το έδαφος και στρώθηκε και καλλιεργήθηκε. Η προσδοκία της εισόδου της ιδιωτικής ασφάλισης σε νέες εργασίες και με νέο ρόλο έχει γιγαντωθεί. Οι άνθρωποι αυτοί που συντελούν στο πολιτικό σύστημα θα κληθούν τώρα, να τοποθετηθούν ευκρινώς.

Τα δύσκολα έρχονται και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο… 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics