Πρόστιμο 1,2 δις € για παραβίαση απορρήτου στην Ε.Ε.

Το ποσό του 1,2 δις ευρώ καλείται να πληρώσει η Meta ιδιοκτήτρια εταιρία της Facebook μετά την καταδικαστική απόφαση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για το απόρρητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η καταδίκη αφορά στον τρόπο με τον οποίον διαχειρίστηκε πληροφορίες των χρηστών ενώ παράλληλα δόθηκε διορία πέντε μηνών ώστε να διακοπέι η μεταφορά δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόστιμο επεβλήθη από την Επιτροπή Προστασία Δδεομένων της Ιρλανδίας και το ύψος του ξεπερνά το αντίστοιχο της Amazon το 2021 που έφθανε στα 746 εκατομμύρια ευρώ και είχε επιβληθεί από το Λουξεμβούργο.

Η Meta ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση , χαρακτηρίζοντας περιττό και αδικαιολόγητο το πρόστιμο , ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιδιώξει διευθέτηση μέσω της δικαστικής οδού.

Η διαμάχη για την αποθήκευση των δεδομένων του Facebook ξεκινά εδώ και μία δεκαετία με τον Μαξ Στρεμς, υπέρμαχο του δικαιώματος της ιδιωτικότητας να εισάγει νομική αμφισβήτηση ως προς τον κίνδυνο κατασκοπεία, μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή: euronews.com

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics