«Ψηφιακή Υγεία» με αλλαγές στη νοοτροπία & αντιμετώπιση του τεχνολογικού κόστους

Αν και η υγεία είναι από τους τομείς που προσδοκούν πολλά από την τεχνολογία, η διείσδυσή της στον χώρο είναι αργή ειδικά σε ό,τι αφορά τις νέες τάσεις. Για παράδειγμα, η ρομποτική,  τα τεχνολογικά μέσα της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης – σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της Deloitte – χρησιμοποιούνται από ελάχιστες επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Μάλιστα, το 35% των επαγγελματιών του χώρου της υγείας εκτιμούν ότι ο οργανισμός – επιχείρησή τους θα χρειαστεί τουλάχιστον μια 10ετία για να μετασχηματιστεί πλήρως ψηφιακά.

Η έρευνα της Deloitte επισημαίνει τις παραμέτρους οι οποίες θα επιταχύνουν τον ψηφιακό αυτό μετασχηματισμό:

  • Βελτίωση βασικών τεχνολογικών υποδομών
  • Καλύτερη αποθήκευση δεδομένων & πρόσβαση στα δεδομένα υγείας
  • Ρυθμίσεις για τη διαχείριση των δεδομένων & την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού

Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται η ανάγκη για επενδύσεις στην τεχνολογία ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, η πρώτη επαφή των ασθενών με την υγειονομική περίθαλψη είναι πολύ πιθανό να είναι πλήρως ψηφιακή, με δεδομένο ότι ήδη κάποιες τεχνολογίες προσφέρουν τέτοιες λύσεις σε κλινικά περιβάλλοντα.

“Η ψηφιακή περίθαλψη στην υγεία θα εξασφαλίζει άμεση και ταχεία πρόσβαση στους ανθρώπους με δεδομένα και πληροφορίες για την πιο αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών”, σημειώνουν οι αναλυτές της Deloitte σχολιάζοντας ότι “η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού θα απαιτήσει μια ριζική αλλαγή στην κουλτούρα και το πνεύμα των ηγετών της υγειονομικής περίθαλψης, εφόσον υπερβούν το εμπόδιο του κόστους των τεχνολογικών μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: sepe.gr

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics