Ραγδαία άνοδος της τηλεργασίας

Η εξ αποστάσεως εργασία, ήρθε ως ανάγκη λόγω πανδημίας αλλά τελικά δείχνει να ριζώνει. Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, ο αριθμός των ατόμων, που εργάζονται από το σπίτι, μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 300%, σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του νέου κορονωϊού.
Το πλαίσιο της απασχόλησης δείχνει να μεταμορφώνεται ριζικά, με εκατομμύρια εργαζόμενους ανά τον κόσμο να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι για πάντα. Η έκρηξη αυτή της τηλεργασίας αναμένεται να έχει σημαντικές συνέπειες στο εργασιακό περιβάλλον και όχι μόνο. Για παράδειγμα, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη δισεκατομμυρίων ταξιδιών και μετακινήσεων των εργαζομένων, αλλά και τη σταδιακή μείωση των φυσικών εργασιακών χώρων γραφείων. “Μια μετατόπιση αυτού του μεγέθους θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για τις μεταφορές και άλλους τομείς, με δισεκατομμύρια ταξίδια μετακινήσεων να εξαλείφονται κάθε χρόνο”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη “After the Pandemic: Scaling the Impact of Sustained Work from Home Behaviors” βασίστηκε σε 9.000 διαδικτυακές συνεντεύξεις στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics