ΣΕΣΑΕ: «Είμαστε ηγέτες με σκοπό, όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι μας ; »  

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ,

ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ;

 

Από τον ΔΗΜ. ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ
Με πρωτοβουλία και με την επιμέλεια της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά εκδήλωσημε ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παπανικητόπουλο Πρόεδρο της Linkage Greece&Cyprus, και αντικείμενο: «Είμαστε οι Ηγέτες που θα ήθελαν οι Άνθρωποι μας;».Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία συντόνισε ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών του ΣΕΣΑΕ, και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους  συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για το θέμα της εκδήλωσης του ΣΕΣΑΕ περί Ηγεσίας ήταν μεγάλο, όπως καταδεικνύεται από τους περ. 220 εγγεγραμμένους, ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Δ. Παπανικητόπουλοςεπεσήμανε τη σημαντικότητα του Ανθρώπινου Δυναμικούστις εταιρείες καθώς και το ρόλο της Ηγεσίας.

Στους εργαζόμενους που νιώθουν Δεσμευμένοι στην εταιρία τους και σε αυτό που κάνουν,παρατηρείται υψηλότερη απόδοση, παραγωγικότητα, μεγαλύτερα κέρδη και αυτό οφείλεται κυρίως στον προϊστάμενό τους.

«Τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, όπου η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει και η ψυχολογική διάθεση των εργαζομένων διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα, όπως ο φόβος, η ανασφάλεια κ.ά.», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,«θα πρέπει να εντοπίσουμε «το φάρμακο» που θα τη γιατρέψει, το οποίο δεν είναι άλλο από τοPurposefulLeadership.

Μετά από παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε ηLINKAGE Αμερικής,προέκυψε ότι οι εταιρίες στις οποίες μετρήθηκε ότι έχουν PyrposefulLeadersεμφανίζουν διπλάσιο τζίρο, τετραπλάσια κέρδη, 9 φορές μεγαλύτερη εμπλοκή και αυτοδέσμευση των εργαζομένων και 10 φορές μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών τους.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι οι Ηγέτες με Σκοπό σέβονται τους ανθρώπους τους, τους φροντίζουν, τους αφιερώνουν χρόνο, τους ακούν επιζητώντας τις ιδέες τους, τους βοηθούν να φτάσουν εκεί που δεν έχουν φανταστεί ότι ήθελαν να πάνε!Αυτό καλούνται να υλοποιήσουν και τώρα, μέσα στην ανασφάλεια που αισθάνονται οι άνθρωποί τους, γιατί ο ορισμός της Ηγεσίας είναι:

  • Η ικανότητα να επηρεάζουμε άλλους ανθρώπους, απελευθερώνοντας τις κρυμμένες δυνάμεις και δυνατότητές τους, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πείθοντάς τους να συν-κινηθούν μαζί μας προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πετύχουν το ΟΝΕΙΡΟ τους!

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι Εταιρίες :

“AON” – Πλατινένιος Χορηγός,

“ERGO”, «EUROLIFEFFH» & “MATRIXBROKERSS.A.” – ΧρυσοίΧορηγοί,

“EΘΝΙΚΗ”, “INTERAMERICAN”  – ΑσημένιοιΧορηγοί.

 

 

 

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics