Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι τρόποι επίλυσής τους και ο καθοριστικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής στην ενίσχυση του επιχειρείν, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8/2/2019, στα γραφεία του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να επισημαίνει την ανάγκη της στενής συνεργασίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την Περιφέρεια Αττικής, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του επιχειρείν.

Στην ευρύτατη συνάντηση εργασίας, εκτός από μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α.,  παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλος Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Στην τοποθέτησή τους οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, εξήραν την εμπειρία του κ. Σγουρού στην αυτοδιοίκηση, τόνισαν ότι στηρίζουν την προσπάθειά του και αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της φορολογικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, επεσήμαναν την ανάγκη συνεργειών μεταξύ φορέων, κοινωνικών εταίρων και της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», τόνισε την ειλικρινή σχέση που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τους μικρομεσαίους, θυμίζοντας ότι προέρχεται από οικογένεια που διατηρούσε μικρομεσαία επιχείρηση. Δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί σύμμαχος στην προσπάθεια τόνωσης του επιχειρείν και στάθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να ενισχυθεί με ρευστότητα η αγορά, πάντα όμως με κανόνες διαφάνειας.

Τον λόγο πήραν και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. Συγκεκριμένα μίλησαν κατά σειρά ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, τα μέλη του ΔΣ κύριοι Σταύρος Σαξιώνης, Βασίλης Καρναχωρίτης, Χρήστος Κοντούρης και το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας «ΕΡΜΗΣ Ε.Α.» κ. Δημήτρης Βαρδακώστας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Γιάννης Σγουρός σύστησε τους υποψήφιους με τον συνδυασμό του οι οποίοι τον συνόδευαν και πρόκειται για την κα. Ελένη Αζά, κ. Γιώργο Αργυρόπουλο, κ. Νίκο Ανδρουλακάκη και κ. Ιωσήφ Ξυπνητό.

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics