Συζητήσεις για νέου τύπου συνεργασίες με αξιοποίηση χαρτοφυλακίων

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ισχυρές μεταβολές σε συσχετισμούς εταιρειών συζητιούνται στην αγορά  με τις πληροφορίες να εστιάζουν κυρίως σε μεταφορές χαρτοφυλακίων σε διάφορους ασφαλιστικούς κλάδους. Οι εταιρείες μάλιστα που πρωταγωνιστούν είναι μεγάλες και έως σήμερα δεν είχε τεθεί θέμα συνεργασιών σε τέτοιο επίπεδο.

Αντίθετα,  αυτό που τουλάχιστον δεν είχαν αρνηθεί ήταν ότι τους ενδιέφερε μια πιθανή εξαγορά ή συνεργασία, με μικρότερη εταιρεία  και όχι εστιασμένη προσέγγιση σε χαρτοφυλάκια. Οι πρόσφατες εξελίξεις όπως μεταφέρονται στο insurance-eea δείχνουν ότι στο τραπέζι του διαλόγου έχει τεθεί  η συνεργασία που θα φέρει κοντά χαρτοφυλάκια και θα στηριχθεί σε «τεχνικό επίπεδο».  Μπορεί η τεχνολογία, η αντασφαλιστική κάλυψη, τα δίκτυα πωλήσεων, να εισαχθούν σε μια διαφορετική λογική και να περάσουν αθρόας σε μια νέα συνθήκη.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι στις συζητήσεις εκφράζουν ενδιαφέρον ενδυνάμωσης της θέσης τους σε ασφαλιστικά πεδία οπότε και είναι διατεθειμένοι εφόσον κριθεί επωφελές να αφήσουν κλάδους να εξελίσσονται σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και να ρίξουν το ενδιαφέρον τους σε νέες εργασίες που φαίνεται να διανοίγονται.

Να σημειωθεί ότι ήδη στην αγορά υπάρχει κάποια δειλή κινητικότητα για είσοδο επενδυτών, όχι μόνο στην Εθνική αλλά και σε άλλη εταιρεία. Ωστόσο, όπως φαίνεται το περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα σε μεταβατικό στάδιο και αν και προσελκύει το ενδιαφέρον τελικά δεν το συντηρεί οπότε και δεν προχωρούν με τον επιθυμητό από τους αρμοδίους ρυθμό τα όποια σχέδια.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics