Στερούν την ιδιωτική ασφάλιση από τους πολίτες

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Η φοροεπιβάρυνση της ιδιωτικής ασφάλισης με πρόσθετα κόστη που σίγουρα μόνο παράπλευρη απώλεια μπορεί να χαρακτηριστεί αποτελεί κόλαφο για χιλιάδες οικογένειες, για χιλιάδες επιχειρηματίες για χιλιάδες πολίτες.

 Ήδη από το άκουσμα της εξεταζόμενης στο πακέτο μέτρων επιβάρυνσης των ασφαλειών προκλήθηκε αναστάτωση σε όσους έχουν βρει καταφύγιο διασφάλισης της υγείας τους της σύνταξής τους, των συμφερόντων τους στην ιδιωτική ασφάλιση. Και η καταφυγή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα στην ιδιωτική ασφάλιση δεν έχει γίνει από διαστροφή ή από υπερβάλλοντα ζήλο. Έχει γίνει ως αποτέλεσμα ανάγκης να καλύψουν ή να καλύψουν καλύτερα αυτό που θεωρούν ότι ο δημόσιος τομέας δεν προσφέρει όπως οφείλει να προσφέρει.

Όλοι όσοι αγόρασαν ένα  συμβόλαιο Υγείας, ένα πρόγραμμα για το παιδί τους, έχουν ένα συμβόλαιο Ζωής -τα γνωστά- έχουν ασφαλίσει την περιουσία τους ή τα συμφέροντά τους από αστικές ευθύνες, άραγε, για ποιό λόγο να κληθούν να πληρώσουν παραπάνω. Για ποιό λόγο να κυνηγηθούν για την πρόνοια που έχουν επιδείξει. Για ποιό λόγο να στερηθούν κάτι που μέχρι σήμερα τους προσφέρει ασφάλεια και τους απαλλάσσει από το άγχος της ανάληψης ρίσκου.

Είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτηθούν απώλειες οι οποίες όμως θα είναι και απώλειες από τους χιλιάδες ελπίζοντες ότι θα  δουν μια καλύτερη ημέρα με την νέα κυβέρνηση. Αυτοί που θεώρησαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια κοινωνία των πολιτών όπου και το κράτος βελτιώνεται και οι πολίτες μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα. Οι φορομπηχτικές πολιτικές αποτελούν σκληρή τακτική για τους μη έχοντες. Και είναι ανήκουστο με τον σημερινό πολιτικό κυβερνητικό συσχετισμό να τιμωρούνται οι πολίτες και να στερούνται βασικών στοιχείων που αποτελούν δείγμα προηγμένων κοινωνιών.

Οι δημοκρατίες δεν τιμωρούν γι΄αυτό και ταχύτατα θα πρέπει να κατανοήσουν οι  αρμόδιοι ότι η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση οπότε και θα πρέπει να στηριχθεί. Και όταν φτιάξουν τα πράγματα βλέπουμε…

© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics