Στις 14/2 ξεκινά στο ΕΙΑΣ το πρόγραμμα «European Insurance Intermediary»

Ξεκινά στο ΕΙΑΣ το πρόγραμμα – για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Eficert

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί την Ελλάδα ως μέλος στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς EFICERT (European Financial Certification Organisation) και στον EIET (European Insurance Education & Training). 

Στους δύο αυτούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς μετέχουν ως μέλη τα εθνικά ινστιτούτα 20 ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν την ευθύνη για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ασφάλιση στη χώρα τους.

Ο EFICERT έχει αναπτύξει και θέσει με διαφανή και κατανοητό τρόπο ομοιογενή και υψηλού επιπέδου standards ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων για εργαζόμενους και διαμεσολαβητές στην ασφαλιστική βιομηχανία στην Ευρώπη σύμφωνα με το SQF – Sectoral Qualification Framework.
 
Αυτό είναι ένα Πλαίσιο Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Πιστοποιήσεων που αναπτύχθηκε από τον Eficert, καθορίζοντας μεθόδους αναγνώρισης και πιστοποίησης γνώσεων (knowledge), δεξιοτήτων (skills) και ικανοτήτων (competences) σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ασφαλιστικά προγράμματα διαφορετικών επιπέδων. Αυτά υποβάλλονται στην Επιτροπή Πιστοποιήσεων και όταν πιστοποιηθούν από τον Eficert, οδηγούν -κατόπιν εξετάσεων- στην ευρωπαϊκή πιστοποίηση Eficert.
 
Το ΕΙΑΣ σχεδίασε και υπέβαλε τον περασμένο Ιούλιο στον Eficert το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY (E.I.I.) – SQF3, βασισμένο στις κοινές ευρωπαϊκές προδιαγραφές του Πλαισίου SQF του Eficert.
 
Το πρόγραμμα πιστοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2016 και είναι το πρώτο στην Ελλάδα για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που φέρει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Eficert. Οι διαμεσολαβητές θα επιτυγχάνουν την Επαγγελματική Αριστεία (Business Excellence) βασισμένη στο πρόγραμμα E.I.I. ως το ελάχιστο αποδεκτό επαγγελματικό ασφαλιστικό εκπαιδευτικό προσόν στην Ευρώπη.
 

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο, έναρξη και διάρκεια προγράμματος E.I.I.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY (E.I.I.) αποτελείται από οκτώ (8) εκπαιδευτικές ενότητες, και είναι συνολικής διάρκειας 130 ωρών (115 εκπαιδευτικές ώρες 5ωρης απογευματινής διδασκαλίας μία φορά την εβδομάδα, 10 εκπαιδευτικές ώρες προετοιμασίας για τις γραπτές εξετάσεις πιστοποίησης και 5 ώρες για τη διπλή εξεταστική διαδικασία).
 
Έναρξη προγράμματος:  Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017
Το 5μηνο Πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου 2017.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, συντονιστές, πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων).
 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

1η:  Ασφαλιστική Αγορά, Εποπτεία, Φορείς, Νομικό Πλαίσιο
[μεταξύ άλλων: ασφαλιστικής αγοράς, Φορολογικό πλαίσιο, και οι τρεις πυλώνες του, Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση & οι αλλαγές που επιφέρει, Κανονιστικό πλαίσιο περί ξεπλύματος χρήματος, Διαχείριση αιτιάσεων, Κανόνες επαγγελματικής συμπεριφοράς διαμεσολαβητών].
 
2η:  Επαγγελματική Ανάπτυξη Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή
[μεταξύ άλλων: ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, / Υπηρεσιών, Δημιουργία προσωπικού , Στρατηγικός σχεδιασμός και δημιουργία , Προσωπικό "" και ].
 
3η:  Προ Συμβατικά με τον πελάτη
[μεταξύ άλλων:  Υποχρεώσεις Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (κανονισμός συμπεριφοράς και βασικές υποχρεώσεις του διαμεσολαβητή – προσυμβατικά),  Διοίκηση Πωλήσεων & Οργανωμένη Πώληση (μέθοδοι διείσδυσης σε πελατειακές αγορές, target marketing plan, τυποποιημένες φάσεις Πώλησης με εργαλεία και ασκήσεις «Θέατρο Πωλήσεων»].
 
4η:  Χρηματοοικονομικός Προγραμματισμός
[μεταξύ άλλων:  Ο κύκλος της Οικονομίας με αντιστοίχιση στην ψυχολογία του Καταναλωτή, Επενδυτικό προφίλ και κατηγοριοποίηση πελατών, Λειτουργία προϊόντων, Κανονισμός Ε.Ε. για επενδυτικά προϊόντα βασιζόμενα στην ασφάλιση (), Συνταξιοδοτικά συστήματα, Προφίλ σημερινού συνταξιούχου, Αξιολόγηση αναγκών συνταξιοδότησης, Επίδραση φορολογικών θεμάτων στις συντάξεις].
 
5η:  Προστασία Έναντι Προσωπικών Κινδύνων
[μεταξύ άλλων: Κλάδοι Ασφαλίσεων Ζωής βάσει του νόμου  4364/2016, Ατομικές και Ομαδικές Ασφαλίσεις, αποζημιώσεων].
 
6η:  Προστασία  Περιουσίας & Αστικών Ευθυνών
[μεταξύ άλλων: Οι 18 Κλάδοι Ασφαλίσεων Ζημιών βάσει του νόμου  4364/2016, Βασικές αρχές Ασφαλίσεων Ζημιών – & Αποζημιώσεις, Προστασία Περιουσίας & Αστικές Ευθύνες για Επαγγελματίες].
 
7η:  Αποτελεσματική Επικοινωνία & Διαπραγμάτευση
[μεταξύ άλλων:  Σύστημα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων, Αποτελεσματική Επικοινωνία (μοντέλα & θεωρίες), Προσαρμογή Συμπεριφοράς, Αποτελεσματική Διαπραγμάτευση (σημεία προς έλεγχο σε μια διαπραγμάτευση, Τεχνική , Λειτουργίες και δυσλειτουργίες αντιπαραθέσεων, Αντιμετώπιση δύσκολων πελατών με τη μέθοδο ].
 
8η:  Ολική Ποιότητα στην εξυπηρέτηση & Ενδο Συμβατικά με τον πελάτη
[μεταξύ άλλων: Ολική Ποιότητα στην εξυπηρέτηση (the E.F.Q.M. Excellence Model, Gap Analysis, οι στόχοι ενός προγράμματος επιχειρηματικής αρίστευσης, ο κύκλος Κaizen και οι 14 αρχές του Deming, οι πέντε εντολές του Management  Ολικής Ποιότητας σε περίοδο κρίσης), Ενδο Συμβατικά με τον πελάτη (ποιοτική εξυπηρέτηση, Θεραπεία παραπόνων, τα μυστικά του αποτελεσματικού Cross Selling & Up Selling με δημιουργία προσωπικού πλάνου)].
 
Μετά το τέλος της 4ης και 8ης ενότητας οι συμμετέχοντες θα δώσουν γραπτές -μικτού τύπου- εξετάσεις, η επιτυχία στις οποίες θα τους προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό «EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY» του Eficert, με μοναδικό certification number.  
 
 

Σκοπός του Προγράμματος

O Ευρωπαίος Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής (E.I.I.) πρέπει να έχει τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες να εργάζεται βάσει συγκεκριμένου επαγγελματικού πλάνου που διαμορφώνει και επικαιροποιεί, να κάνει ανάλυση των αναγκών του πελάτη, να βρίσκει και να προτείνει λύσεις και τα κατάλληλα προϊόντα για τον πελάτη εξηγώντας του όρους, διαδικασίες και οφέλη, να τηρεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σωστή εκτίμηση του κινδύνου αλλά και την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να εξυπηρετεί ασφαλιστήρια και ασφαλισμένους.
 

Επαγγελματικές Προϋποθέσεις Υποψηφίων

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον ένα (1) έτος αποδεδειγμένης επαγγελματικής εμπειρίας πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων στον ασφαλιστικό κλάδο και να είναι πιστοποιημένοι από την ΤτΕ ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές (Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μεσίτης Ασφαλίσεων). Κρίνεται χρήσιμο (αλλά όχι απαραίτητο) να είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ε.I.Ι. διοργανώνεται αποκλειστικά από το ΕΙΑΣ και τα μαθήματα διδασκαλίας θα διεξάγονται στα ελληνικά.  Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ο όροφο) κάθε Τρίτη απόγευμα, ώρες 16:00 – 20:15 (κάποιες όμως εβδομάδες τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Τετάρτη απόγευμα).
 
Οι αιτήσεις εγγραφής των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 6  Φεβρουαρίου 2017.
 
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων εγγραφής λόγω του συγκεκριμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής (25) στο πρόγραμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων είναι οι εκπαιδευόμενοι να επιδείξουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά, μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους, αντίγραφο του σε ισχύ Δελτίου Επαγγελματικής Ταυτότητας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, μέλους του αντίστοιχου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
 

Τρόπος και Μέσα Εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν αποτελούν μερικές από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αναλυτικότερα, εκτός από τις διαλέξεις, θα αξιοποιηθεί μία πληθώρα τεχνικών και μεθόδων εκπαίδευσης (π.χ. μελέτη σύγχρονων περιπτώσεων (case studies), ερωτηματολόγια, ασκήσεις ρόλων (role playing exercises), videos, διαδραστικές ασκήσεις, ομαδικές εργασίες, βιβλιογραφία), οι οποίες έχουν ως στόχο την πληρέστερη κατανόηση του εκπαιδευτικού υλικού.
 

Διδάσκοντες Προγράμματος

Οι διδάσκοντες στο Πρόγραμμα είναι επαγγελματίες σύμβουλοι εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους. Όλοι είναι πιστοποιημένοι εισηγητές από τον ΟΑΕΔ (με κωδικό ΛΑΕΚ), με υψηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις εκπαιδευτών του ΕΙΑΣ βάσει προτύπου διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2008.
 
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 
Ειδικά για τους έμπειρους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 10 έτη αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων στον ασφαλιστικό κλάδο και  είναι πιστοποιημένοι από την ΤτΕ ως Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, το ΕΙΑΣ οργανώνει και τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα 2ο τμήμα διδασκαλίας του προγράμματος “European Insurance Intermediary” με την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Eficert. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 65 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει την ίδια ύλη των 8 ενοτήτων με τη διάρκεια διδασκαλίας να είναι μειωμένη σε 60 εκπαιδευτικές ώρες, ενώ οι γραπτές εξετάσεις πιστοποίησης παραμένουν 5 ώρες για τη διπλή εξεταστική διαδικασία.
 
Το δεύτερο αυτό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017. Οι αιτήσεις εγγραφής των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
 

Για περισσότερες λεπτομέρειες (εγκύκλιο, δίδακτρα, αίτηση εγγραφής) μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΕΙΑΣ (T: 210 9219660, E: [email protected]) είτε να επισκεφθείτε το web site του ΕΙΑΣ http://www.eias.gr  ή να ακολουθήσετε το παρακάτω link:

 
 
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics