Στο χρόνο «παίζεται» η εξέλιξη ΕΧΙΝ-ΕΘΝΙΚΗ

Του Γιάννη Βερμισσώ Ανέφελα συνεχίζει η υπόθεση ΕΧΙΝ-Εθνική ασφαλιστική με μοναδική υποχρέωση την διευκρίνιση θεμάτων που όμως κατά τους υπευθύνους δεν αποτελούν σκόπελο ούτε εγκυμονούν κινδύνους μεταβολής των σχεδίων..

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ανέφελα συνεχίζει η υπόθεση ΕΧΙΝ-Εθνική ασφαλιστική με μοναδική υποχρέωση την διευκρίνιση θεμάτων που όμως κατά τους υπευθύνους δεν αποτελούν σκόπελο ούτε εγκυμονούν κινδύνους μεταβολής των σχεδίων, των προθέσεων και την γενικής συμφωνίας.  Μόνο ο χρόνος επιδιώκεται να μην επεκταθεί. 

Με ταχείς ρυθμούς οι εκπρόσωποι της ΕΧΙΝ σπεύδουν να ανταποκριθούν στα όσα χρειάζονται για να κλείσει οριστικά ο φάκελος εξαγοράς της ΕΘΝΙΚΗΣ  επί του οποίου από την πλευρά της ΤτΕ εντοπίστηκαν σημεία που έχρηζαν περαιτέρω ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών και κάποιες παράμετροι του Bancassurance.  Η διαδικασία προσκόμισης των νέων στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να απαντηθούν  τα ερωτήματα  και να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις  εντός των προσδοκώμενων –λογικών- χρονικών ορίων. Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει συνάντηση και μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών οι οποίες βρίσκονται σε συνεργασία με κοινό στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της εξαγοράς.   

Η  όλη υπόθεση δεν προβληματίζει –λέγεται αρμοδίως- ούτε την Εθνική Τράπεζα η οποία προφανώς επιδιώκει την ολοκλήρωση της συμφωνίας.  Το ενδιαφέρον της ΕΧΙΝ εστιάζεται στην γρήγορη διεκπεραίωση των «οφειλομένων» και την εκκίνηση του νέου πρότζεκτ ανάπτυξης της εταιρείας. 

Επί του θέματος που προκάλεσε την αναζήτηση νέων στοιχείων, οι πληροφορίες του insurance-eea  αναφέρονται σε απόλυτα ενταγμένη στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας διαδικασία. Συγκεκριμένα η ΤτΕ κατά την ακολουθούμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διεθνή διαδικασία και με βάση τα όσα η ΕΧΙΝ είχε καταθέσει , στάθηκε σε θέματα τα οποία όφειλε να ενημερωθεί περαιτέρω οπότε και ζήτησε λεπτομερέστερη αναφορά. Αυτό κατά τις πληροφορίες δεν δημιουργεί καμία ανησυχία στην έκβαση της  εξαγοράς ενώ επιδιώκεται να μη σηματοδοτήσει και καθυστερήσεις γι΄αυτό και οι αρμόδιοι ήδη έχουν προβεί σε σχετικές ρυθμιστικές κινήσεις.

Η αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων πιθανό να σχετίζεται και με την αντίληψη του επενδυτή για την ανάπτυξη της εταιρείας και το πώς αυτή θα επιτευχθεί. Πιθανόν -λένε οι πληροφορίες- κάποια θέματα να μην είναι τόσο οικεία για την ελληνική αγορά οπότε και οφείλει ο εποπτικός μηχανισμός να τα ελέγξει ενδελεχώς.  

Επί του βασικού ζητήματος για το πότε, και πώς θα προχωρήσει το νέο σχήμα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στις αρχές του νέου έτους υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει κλείσει  μέσα στο 2017 και  η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΤτΕ. Όπως επισημαίνεται αρμοδίως το μοναδικό μέλημα και αγωνία είναι να μη χαθεί χρόνος και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τη νέα πορεία της Εθνικής. 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics