Συνέδριο ΠΣΑΣ: Συσπείρωση & δράσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας, επιβράβευση της αριστείας και ανάδειξη της ενότητας που έχει αναπτυχθεί στην ιδιωτική ασφάλιση με όλους τους συντελεστές εταιρείες και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αναλαμβάνουν ρόλο ευθύνης, περιβλήθηκε η εκδήλωση του.

Του Γιάννη Βερμισσώ. 

Με πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας, επιβράβευση της αριστείας και ανάδειξη της ενότητας που έχει αναπτυχθεί στην ιδιωτική ασφάλιση με όλους τους συντελεστές εταιρείες και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αναλαμβάνουν ρόλο ευθύνης, περιβλήθηκε η εκδήλωση του ΠΣΑΣ κατά την οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της χώρας.

Στην κατάμεστη αίθουσα από στελέχη εταιρειών, διευθύνοντες συμβούλους και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του κλάδου που είναι υψηλή συσπείρωση και η ενότητα, τόνισε τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομία, επισήμανε ότι ο κλάδος είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και κατέγραψε το γεγονός ότι στην κρίση αναπτύχθηκε η ιδιωτική ασφάλιση. Ακόμα προανήγγειλε την οργάνωση ενός πανελλαδικού συνεδρίου με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που συμμετέχουν στα Επιμελητήρια, διέβλεψε θετικό μέλλον στις ασφαλιστικές εργασίες και προσδιόρισε ότι έρχονται επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά, κάτι που προμηνύει εξελίξεις στις οποίες ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Τέλος ο πρόεδρος του ΕΕΑ συνεχάρη τους «πρώτους», το θεσμό των βραβεύσεων και τις προσπάθειες του ΠΣΑΣ.

Αλ. Σαρρηγεωργίου 

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλ Σαρρηγεωργίου χαιρέτισε εκκινώντας από την αξία που έχουν οι βραβεύσεις των «πρώτων» και των «αρίστων» και χαιρέτισε όλο τον κλάδο λέγοντας ότι η εκδήλωση, η οργάνωση, οι βραβεύσεις, τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο τον κλάδο ακόμα και σε όσους δεν ήταν εκεί.

Μέσα από αυτή την τοποθέτησή του έδειξε την αναγνώριση και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εταιρειών και διαμεσολάβησης το οποίο είναι ευνοϊκό για τη συνέχεια. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου το έδαφος είναι ώριμο και απαιτεί την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης γι΄αυτό και επιδιώκεται συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αρμοδίους προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος που μπορεί να αναλάβει η ιδιωτική ασφάλιση.

Συγκεκριμένα είπε ότι « «δε μπορεί η Ελλάδα να επιμένει ότι όλα θα τα λύσει το κράτος». Επίσης τόνισε ότι οι εταιρείες και οι ασφαλιστικές διαμεσολαβητές έχουν όλα τα εχέγγυα για να αναλάβουν και ευθύνες και ρόλο για το Συνταξιοδοτικό την Υγεία και άλλους τομείς. «Το μέλλον είναι πολύ θετικό» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ

Π. Λελεδάκης 

«Να διαμορφώσουμε την αγορά μας όπως επιθυμούμε» προέτρεψε ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Λελεδάκης αναφερόμενο στα εργαλεία που αναπτύσσει ο Σύνδεσμος προκειμένου να προσφέρει στα μέλη του και στην εξέλιξη της αγοράς.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις και τα βραβεία έδωσαν στον κορυφαίους οι κύριοι Μανόλης Κούτης (INTERAMERICAN), Νίκος Χαλκιόπουλος (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ), Μιχάλης Τάτσης (ΕΘΝΙΚΗ) και Γιάννης Αναστόπουλος (METLIFE)

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Σπύρος Γιαννιώτης ο Αργυρός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Μέσα από την αυθεντική από στήθους ομιλία του ανέδειξε τη σημασία της προσπάθειας και της επιμονής που τελικά φέρνουν αποτέλεσμα. Έδωσε σε όλο το μέγεθος τη σημασία που έχει να επιδιώκεις ένα στόχο, να εργάζεσαι επάνω σε αυτόν με πίστη και κουράγιο αντλώντας ικανοποίηση μέσα από τα σταδιακά βήματα και τις όποιες αναμενόμενες σε κάθε προσπάθεια αποτυχίες. 

Σχετικά με τον κ. Γιαννιώτη να τονιστεί ότι είναι ο  μοναδικός Έλληνας με τριπλή παρουσία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2011. Αθλητής της Χρονιάς από τον ΠΣΑΤ το 2011, 2012 και 2013. Υποψήφιος από τη FINA για κορυφαίος αθλητής στον κόσμο για το 2012 στην ανοιχτή θάλασσα.

Ακολουθεί video με την ομιλία του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου: 

 

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics