Τα μέτρα προετοιμάζουν για την επάνοδο της κανονικότητας

Του Γιάννη Βερμισσώ

Τα μέτρα που η κυβέρνηση συντεταγμένα πήρε, για να ενισχύσει όσους έχουν πληγεί από τις έκτακτες συνθήκες λόγω κορονοϊού, αφορούν σχεδόν όλη την αγορά. Είναι μια στήριξη μικρή ή μεγάλη, όπως θέλει να τη βλέπει κανείς.

Και απευθύνεται σε αυτούς που έχουν πληγεί, οι οποίοι ίσως να μην είναι και όλα τα μέλη, όλων των κλάδων, όλες οι περιπτώσεις.
Σαφώς θα υπάρχει και διαβάθμιση των επιπτώσεων σε κάθε περίπτωση. Όμως, όπως είδαμε, τα μέτρα είναι οριζόντια και καθολικά.
Το ίδιο καθολική είναι και η ευθύνη όλων να κατανοήσουν ότι τα μέτρα είναι για στήριξη και δεν αποτελούν «δωρεά», ούτε και πρέπει να εκληφθούν με αυτή τη διάσταση.
Δεν αποτελούν «ευκαιρία». Είναι επιλογή της κυβέρνησης για να αντισταθμίσει σε κάποιο βαθμό τις σκληρές επιπτώσεις του περιορισμού της κυκλοφορίας.
Συνεπώς οι οικονομικά ενεργοί και οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους ή από τη δουλειά τους, καλούνται να κατανοήσουν ότι δεν έχει επέλθει συντέλεια, ή καταστροφή και πώς εξελίσσεται μια έκτακτη κατάσταση η οποία πρέπει να βρει ετοιμοπόλεμους ενεργούς και ισχυρούς να αντεπεξέλθουν όλους.
Τα μέτρα προς αυτή την κατάσταση στοχεύουν και όχι στη συντήρηση μια κοινωνικής κουλτούρας απομονωτισμού, αναχώρησης, και εγκλεισμού τον οποίο συντηρεί η κυβέρνηση με μέτρα.
Η ενίσχυση της αγοράς, η στήριξη είναι για τη βρει έτοιμη με την επάνοδο της κανονικότητας.

Υ.Γ: Η λογική να «πάρουμε και εμείς το βοήθημα» και με τεχνητούς τρόπους ή εικονικές συνθήκες είναι μια αναχρονιστική αντίληψη εξαπάτησης του κράτους που δεν δικαιολογείται σήμερα.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics