Θα στηρίξει (;) η ΕΑΕΕ τη μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Διστακτικότητα καταγράφεται σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στο να συνδράμει στην εκπόνηση της κλαδικής μελέτης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση την οποία ξεκίνησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η  άρνηση συμμετοχής, διευκόλυνσης, υποστήριξης πρωτοβουλιών, ενεργειών και δράσεων  που στοχεύουν στην πρόοδο της ιδιωτικής ασφάλισης και μάλιστα από θεσμικούς φορείς, αποτελεί δείγμα μη καλής πρόθεσης σε αυτό που έως σήμερα έχει επιτευχθεί  και είναι η σύμπνοια όλων των πλευρών που συνθέτουν την αγορά.

Τέτοια άρνηση , καταγράφεται με έκπληξη και προβληματισμό στην πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας να εκπονήσει έρευνα που αφορά τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Μεμονωμένες περιπτώσεις επιχείρησαν να καταγράψουν προβλήματα που αφορούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα,  τα οποία και ξεπεράστηκαν.

Ακολούθως εντοπίστηκε από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών-κατά πληροφορίες-  διστακτικότητα στο να παράσχουν με πλήρη ανωνυμία μέσω του θεσμικού τους φορέα της ΕΑΕΕ συγκεντρωτικά ποσοτικά στοιχεία, παρόμοια με αυτά που δίνουν για τις έρευνες που η Ένωση διεξάγει επί του συνόλου των εταιρειών μελών της.

Και ακόμα ακούγονται κραυγές άρνησης, οι οποίες είναι ανώνυμες, χωρίς αιτιολογία που δείχνουν να μη κατανοούν την  καθοριστική σημασία της κλαδικής μελέτης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Πρόκειται για μια μελέτη που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόοδο του επαγγέλματος και των επαγγελματιών.

Γι΄αυτό και οι αρνήσεις δε χωρούν. Δεν είναι ευπρεπείς, και δεν αρμόζουν στην εξέλιξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία. Πρέπει να γίνει κατανοητό.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η συσπείρωση όλων των θεσμικών φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης σε δράσεις, πρωτοβουλίες, ενέργειες που θα έχουν όφελος για τον κλάδο και τους ανθρώπους του, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόοδο της αγοράς.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics