Θερινή ραστώνη και προβληματισμοί

Το καλοκαίρι βέβαια ποτέ δεν ευνοεί για ιδιαίτερες σκέψεις, ωστόσο φέτος θα πρέπει να υπάρξουν σκέψεις σχετικά με το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες όπου οι ασφαλιστικές εργασίες θα ενσωματώσουν την κάμψη της οικονομίας και θα κινηθούν αρνητικά.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Το καλοκαίρι βέβαια ποτέ δεν ευνοεί για ιδιαίτερες σκέψεις, ωστόσο φέτος θα πρέπει να υπάρξουν σκέψεις σχετικά με το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες όπου οι ασφαλιστικές εργασίες θα ενσωματώσουν την κάμψη της οικονομίας και θα κινηθούν αρνητικά. Τα δεδομένα μπορεί να είναι ρευστά αυτό όμως δεν συγχωρεί αδράνεια.

Όσο και να είναι άκομψο μέσα στον Σεπτέμβρη όλες οι εταιρίες θα πρέπει να έχουν βρει την «χρυσή λύση» και οι διαμεσολαβούντες τη σωστή κατεύθυνση ώστε να ισορροπήσουν στην διαφαινόμενη ανισορροπία.

Η προστασία του καταναλωτή, η πληροφόρησή του και η σωστή ενημέρωσή του θα πρέπει να προβληματίσουν την αγορά και να την φέρουν πιο κοντά στους πολίτες. Το προϊόν της ιδιωτικής ασφάλισης χρειάζεται να πλαισιωθεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να απαλλαγεί από οτιδήποτε τυχαίο και ευκαιριακό περιέχει σήμερα.

Η ανάγκη επαγγελματισμού, συνέπειας και σωστότερης στάσης προέχουν περισσότερο από ποτέ. Όλα αυτά δεν είναι εύκολο να γίνουν σε μια μέρα όμως μπορούν να επιτευχθούν με μια επιτελική απόφαση από κάθε εταιρία.

Δεν μπορεί πλέον να ροκανίζεται ο χρόνος και να αιτιολογούνται αναιτιολόγητες καταστάσεις.   

© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics