Θετικά μηνύματα για την ιδιωτική ασφάλιση στο συνέδριο του MDRT

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ποιοτική διάκριση με επιμόρφωση, εκπαίδευση και εθελοντισμό και ταυτόχρονα παραγωγικά αποτελέσματα, υψηλές επιδόσεις και ανάπτυξη είναι το δίπολο της καθημερινότητας ενός ασφαλιστή όπως αναδείχθηκε μέσα από τους πρώτους χαιρετισμούς-τοποθετήσεις-ομιλίες  του συνεδρίου του MDRT που είχε εντυπωσιακή συμμετοχή άνω των 600 ατόμων. Το insurance-eea μεταφέρει την «εικόνα» από την εκκίνηση του συνεδρίου.

«Μπαίνουμε στην εποχή όπου ο ασφαλιστής είναι επαγγελματίας, εκπαιδευμένος ενταγμένος σε κανόνες, συμμορφωμένος με νόμους» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζοντας το συνέδριο. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης, χαρακτήρισε ως «αναγκαίο καλό»  την εκπαίδευση και την κανονιστική συμμόρφωση και προέβλεψε ότι «οι ασφαλιστές έχουν λαμπρό μέλλον».

Ο οικοδεσπότης κ. Κάρολος Μαρκουίζος εστίασε στον εθελοντισμό και τόνισε ότι περισσότεροι από 45 εθελοντές στήριζαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου ενώ ο κ. Αποστολίδης έδωσε το στίγμα της «αριστείας» στον τομέα της διαμεσολάβησης.

Την «ενότητα» της αγοράς εξήρε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη τονίζοντας ότι «είμαστε μια αγορά εταιρείες και διαμεσολάβηση» και στη συνέχεια επισήμανε ότι «σταδιακά επανέρχονται κανονικές συνθήκες στη χώρα» και εκτίμησε πώς τα χρόνια της κρίσης οι πολίτες κινητοποιήθηκαν και ασφαλίστηκαν. Επίσης επισήμανε, πώς στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς «δεν χωρούν ερασιτέχνες αλλά επαγγελματίες με υψηλά χαρακτηριστικά». Και έκλεισε τον χαιρετισμό της απευθυνόμενη προς το ακροατήριο λέγοντας «διεκδικήστε από τον εαυτό σας και τις εταιρείες πολλαπλάσιο χρόνο εκπαίδευσης».

Ο Γενικός Διευθυντής της Ineteramerican κ. Τάσος Ηλιακόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία του στηρίζει το MDRT που ως θεσμός-φορέας είναι συνδυασμένος με την εξέλιξη και αναφέρθηκε στις ριζικές και μεγάλες αλλαγές που έχουν επέλθει στην ιδιωτική ασφάλιση, στους πελάτες, στους ασφαλιστές,  στα προγράμματα… καταγράφοντας μερικές μόνο από αυτές. Εκτίμησε ότι η χώρα θα κάνει τομές στις οποίες η ιδιωτική ασφάλιση θα είναι αναγκαία όπως για παράδειγμα στην Υγεία, στη Σύνταξη και στις Φυσικές καταστροφές. Γι΄αυτό και οι εταιρείες και οι διαμεσολαβούντες οφείλουν, συμπλήρωσε,  να είναι έτοιμοι για να ενεργήσουν μέσα στις αλλαγές.

Οι τοποθετήσεις συνεχίζονται βάσει του προγράμματος.

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics