Θολό τοπίο για την Εθνική Ασφαλιστική

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με εξελίξεις που φέρουν την Εθνική Ασφαλιστική να περιβάλλεται εκ νέου από – κατά πληροφορίες – επενδυτικό ενδιαφέρον, η κορυφαία ασφαλιστική βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε «αχαρτογράφητα νερά».

Η Hannover Re, φέρεται να ενδιαφέρεται για την εταιρεία και μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για προσφορά από πλευράς της που ανέρχεται σε 650 εκατ. ευρώ. Η πρόταση της μεγάλης αντασφαλιστικής εμπεριέχει και άλλα επενδυτικά μερίδια που κατά τις ίδιες πληροφορίες ανήκουν στην ΕΧΙΝ και σε κάποια άλλη επενδυτική εταιρεία που βρίσκεται στο Λονδίνο.

Ωστόσο αποτελεί ακόμη μείζον ερώτημα το εάν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για το τι θα γίνει με την Ασφαλιστική της και το πώς θα δοθεί το 75% αυτής σε έναν ή περισσότερους επενδυτές. Η έως σήμερα ασάφεια που έχει περιβάλλει το θέμα συνεχίζεται και αυτό δεν προάγει την υπόθεση ώστε να φθάσει σε ένα τέλος «ξεκάθαρο» που θα απαλλάξει πρωτίστως το δυναμικό της εταιρείας από τις πιέσεις που δημιουργεί το άγνωστο μέλλον.

Μην παραβλέπεται το γεγονός ότι και οι δύο προηγούμενες επενδυτικές προσπάθειες ΕΧΙΝ- ΚΑLAMOS και Gongbao το τέλος όχι μόνο ήταν απροσδόκητο αλλά ιδιαίτερα για την δεύτερη περίπτωση, οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου ήταν αιχμηροί απέναντι στην απόφαση της ΕΤΕ και την εξέλιξη που δεν τους επέτρεπε να πάρουν το 75% της ασφαλιστικής.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics