Τι ανέδειξε το συνέδριο στο Costa Navarino

Νέες προκλήσεις ορθώνονται στην ιδιωτική ασφάλιση. Ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν. Η επιστημονική προσέγγιση τομέων που αποτελούν πεδίο ανάπτυξης δραστηριότητας, ανοίγουν ορίζοντες για τη...

Του Γιάννη Βερμισσώ

Νέες προκλήσεις ορθώνονται στην ιδιωτική ασφάλιση. Ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν. Η επιστημονική προσέγγιση τομέων που αποτελούν πεδίο ανάπτυξης δραστηριότητας, ανοίγουν ορίζοντες για τη διείσδυση – άνθηση – των ασφαλιστικών εργασιών. Οι άνθρωποι του κλάδου, τα στελέχη καλούνται να απαντήσουν σε όλα όσα ως μηνύματα φθάνουν και μέσα από μελέτες  τεκμηριώνονται, στο πλαίσιο εξέλιξης της τεχνολογίας, αναδιοργάνωσης της παραγωγής, δραστηριότητας των επιχειρήσεων και ανατοποθέτησης του κράτους σε μείζονα θέματα όπως η αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών, η Υγεία, και η Σύνταξη. 

(Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ.Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου).  

Την αντικειμενική λοιπόν ανάγκη ασφάλισης των ανθρώπων, των υποδομών και της όποιας καθημερινότητας η οποία μπορεί να πληγεί από απρόοπτα συμβάντα, ανέδειξε το 20o συνέδριο Ασφάλισης και Αντασφάλισης της ΕΑΕΕ που έγινε στο Costa Navarino.  Ομοίως όμως, αναδείχθηκε και η ανάγκη για ευελιξία, καλύτερη «εικόνα»,  «καθαρότερη» παρουσίαση της ιδιωτικής ασφάλισης και με νέα προϊόντα και τρόπους προσέγγισης.

(Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, με τον Γ. Γραμματέα του ΕΕΑ, κ. Δημήτρη Γαβαλάκη).  

Τα ενδιαφέροντα που αναδείχθηκαν μέσα από τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, παρουσίασε το insurance – eea  με αναφορές μεταξύ άλλων στα εξής: 

1.       Το στίγμα του κλάδου μέσα από τον χαιρετισμό του προέδρου κυρίου Αλ. Σαρρηγεωργίου (δείτε Αλλάζει ρότα η ΕΑΕΕ από το Costa Navarino)

2.       Το έλλειμμα της δημόσιας Υγείας( δείτε Κινδυνεύουν χιλιάδες νοικοκυριά από καταστροφική δαπάνη στην Υγεία

3.       Η ασφάλιση της χώρας και των πολιτών έναντι των φυσικών καταστροφών (δείτε Ήπια λύση για την ασφαλιστική κάλυψη των σεισμών)

 

4.       Η  δράση της ΔΕΙΑ (ΕΠΥ, IDD. PEPP, κ.ά) δείτε Παρακολούθηση της IDD και Forum επικοινωνίας των εποπτικών αρχών για τις ΕΠΥ , Και σε άλλα χέρια τα ασφαλιστικά προϊόντα με αρχή το PEPP

 

 

 

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2023. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics