
- 06/03/2025
Τι φέρνουν σε παραγωγή τα κανάλια διανομής- Ισορροπία αποδόσεων

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) «Κανάλια Διαμεσολάβησης για τις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας και για τις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών (εκτός αυτοκινήτων)» στην οποία συμμετείχαν 34 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, η συμμετοχή των οποίων επί της συνολικής παραγωγής των ασφαλίστρων ανέρχεται στο 96,6%. ΔΕΙΤΕ έρευνα της ΕΑΕΕ
Σύμφωνα με την έρευνα τα σημαντικότερα κανάλια διαμεσολάβησης Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας (Ατομικών και Ομαδικών καλύψεων) είναι η συνεργασία με τράπεζες (bancassurance), με ποσοστό 37,5% και τα Δίκτυα και οι Πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας με ποσοστό 30,0%.
Το bancassurance διατηρεί τα πρωτεία στις Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας με ποσοστό 47%. Αντίθετα, στα Ομαδικά Ζωής & Υγείας πρώτο κανάλι διανομής είναι τα Δίκτυα και Πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας με ποσοστό 35,4%.
Αντίστοιχα, τα κυριότερα κανάλια διαμεσολάβησης Ασφαλίσεων κατά Ζημιών (εκτός αυτοκινήτων) είναι τα Δίκτυα και Πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας, με ποσοστό 36,4% και οι Μεσίτες ασφαλίσεων, με ποσοστό 26,5%.
Στην έρευνα της ΕΑΕΕ καταγράφεται η ποσοστιαία συμμετοχή των καναλιών διαμεσολάβησης για τις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας (Ατομικές και Ομαδικές Ασφαλίσεις) και για τους κλάδους των Ασφαλίσεων κατά Ζημιών (Ασφάλιση Περιουσίας, Γενική Αστική Ευθύνη, Ασφάλιση Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων, Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής, Ασφάλιση Πληρωμάτων Πλοίων, Τεχνικές Ασφαλίσεις) για το έτος 2023.
