Το Ε.Ε.Α. συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, χάνοντας τα πάντα σε μία στιγμή, και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, βοηθώντας τους, με κάθε τρόπο, να σταθούν όρθιοι.

Η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη των πληγέντων, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προσφοράς προς τα σωματεία όλων των κλάδων, τις επιχειρήσεις – μέλη του Ε.Ε.Α. αλλά και προς όλους τους πολίτες που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Από την Πέμπτη 12/8/2021 έως και την Τετάρτη το μεσημέρι 18/8/2021 και ώρες 09.00 -15.00, στον 2ο όροφο του κτιρίου του Ε.Ε.Α. (Πανεπιστημίου 44 και Χ. Τρικούπη) θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους πυρόπληκτους.

Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες και η οποιαδήποτε προσφορά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των συνανθρώπων μας. Συγκεκριμένα, χρειάζονται:

Τρόφιμα (νερά, κονσέρβες, ισοτονικά ποτά, πορτοκαλάδες, μπάρες δημητριακών, συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση – π.χ. μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές-, ζωοτροφές), είδη ευρείας κατανάλωσης (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα, πάνες, πετσέτες, κλινοσκεπάσματα) και φάρμακα (γάζες, φυσιολογικός ορός, φυσικά δάκρυα, κρέμες και σπρέι για εγκαύματα, παυσίπονα).

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, μαζί με μία ποσότητα που θα αγοραστεί από το ίδιο το Επιμελητήριο, θα αποσταλούν αμέσως από το Ε.Ε.Α. στις πληγείσες περιοχές.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει να συμβάλει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Πολιτεία, με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίος, στη στήριξη των πυρόπληκτων και την προσπάθεια αναδιοργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν. Έχει ήδη ανακοινωθεί η απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για τη διάθεση οικονομικής ενίσχυσης 100.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή στη Βαρυμπόμπη, ενώ το Ε.Ε.Α. θα πρωταγωνιστήσει και στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής.

Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες, αν όμως ενώσουμε τις δυνάμεις μας και λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε, έστω και λίγο, τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας – νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για πληροφορίες:

Τηλ. 210-3380203 και 210-3380206, email: [email protected]

© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics