Το Ε.Ε.Α. στηρίζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τα Σωματεία της

Το  Ε.Ε.Α. στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών παραμένει αρωγός της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης λαμβάνοντας πρωτοβουλίες και προβαίνοντας σε δράσεις υπέρ του κλάδου, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα, διεκδικήσεις και επισημάνσεις των Σωματείων από όλη τη χώρα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ: Το Ε.Ε.Α. δραστηριοποιήθηκε άμεσα και κατάθεσε σχετικό αίτημα προς την πολιτεία για να δοθεί εκ των αρμοδίων παράταση στην ανανέωση των αδειών έως 31/5 ως αναγκαία συνέπεια των έκτακτων συνθηκών καθώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της είναι δικαστικά έγγραφα τα οποία δε μπορεί να αποκτηθούν λόγω κλειστών υπηρεσιών. Το Ε.Ε.Α. θεωρεί αυτή την παράταση σημαντική, έλαβε την απόφαση να την δώσει στα μέλη του  και ζήτησε να συνταχθούν και τα άλλα Επιμελητήρια της χώρας δεδομένου  ότι η απόφαση εξαρτάται από τον κάθε πρόεδρο.

ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στο θέμα αυτό το Ε.Ε.Α. διασφάλισε συνεργασία με το ΕΙΑΣ δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που χρειάζεται να συμπληρώσει ώρες να το πραγματοποιήσει  εξ αποστάσεως. Καλώντας τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που χρειάζονται να σπεύσουν να συμπληρώσουν τις ώρες τους, το Ε.Ε.Α. θα δέχεται τις επαναπιστοποιήσεις έως 30 Απριλίου αναμένοντας φυσικά και την τυπική επικύρωση της παράτασης από την κυβέρνηση με σχετική τροπολογία την οποία και έχει συζητήσει με τους αρμοδίους. Παρομοίως αναμένεται να πράξουν και τα άλλα επιμελητήρια και να δέχονται τις επαναπιστοποιήσεις έως τις 30 Απριλίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Ε.Ε.Α.  ήδη λόγω της συγκυρίας με τον κορονοϊό και τη λήψη έκτακτων μέτρων, δημιούργησε ειδική ενότητα μέσω του οποίας  οι ειδικοί φοροτεχνικοί και νομικοί του Ε.Ε.Α. απαντούν σε ερωτήσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών λύνοντας απορίες. Επίσης έχει πλήρως ηλεκτρονικοποιήσει την εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και εντός 3μήνου ότι απαιτείται για την ανανέωση της άδειάς τους όπως την επαναπιστοποίηση, και το συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης.  Επίσης εξετάζεται η ενεργοποίηση και άλλων μέσων και διαδικασιών εξυπηρέτησης ώστε να υπάρξει ετοιμότητα σε περίπτωση αυξημένων αιτημάτων.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Το Ε.Ε.Α. σχεδιάζει και θα ενεργοποιήσει ειδική ιντερνετική πλατφόρμα όπου οι εκπρόσωποι των Σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα καταθέτουν δημοσίως τις απόψεις τους , τις προτάσεις τους, τις διεκδικήσεις τους υπέρ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Από το «βήμα» αυτό  θα δοθεί μια ακόμη ευκαιρία ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν των κλάδο, θα ανταλλάσσονται απόψεις και θα αντλούνται συμπεράσματα που θα αποτελούν αφετηρία προόδου του επαγγέλματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ Ε.Ε.Α.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics