Το Ε.Ε.Α. στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας – Γ. Χατζηθεοδοσίου σε ΣΚΑΪ και Action24 από τον Βόλο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε από τον Βόλο στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Action24 για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των πληγέντων.

“Φέραμε 50.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., τονίζοντας ωστόσο οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και χρειάζεται η Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε οι κάτοικοι να έχουν δωρεάν νερό για ένα διάστημα.

“Μιλάμε για μία καταστροφή που θυμίζει πόλεμο”, σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ευρισκόμενος μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και επαγγελματίες της περιοχής, μπροστά από μία επιχείρηση με γεωργικά μηχανήματα στον Βόλο, η οποία υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε την ανάγκη μέτρων ενίσχυσης, που πέραν της αποκατάστασης των ζημιών, πρέπει, όπως είπε, να αφορούν στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν με χαμηλότοκα δάνεια, “πάγωμα” υποχρεώσεων για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και στήριξη των νοικοκυριών.

Εκτός από τον κ. Χατζηθεοδοσίου στην αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι τα προβλήματα στην περιοχή είναι τεράστια και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί πρέπει να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς. “Η κατάσταση είναι απελπιστική και οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις είναι τεράστιες. Η αποκατάσταση της κανονικότητας θα αργήσει γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα και τα νοικοκυριά. Άρα η τοπική οικονομία χρειάζεται ενίσχυση. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι”, πρόσθεσε.

Για τη μεγάλη καταστροφή μίλησε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος υπογράμμισε πόσο δύσκολη είναι η επόμενη μέρα στη Μαγνησία και πόσο σημαντικό είναι να φτάσει σύντομα η κρατική αρωγή, αλλά και να στηριχθούν με αποτελεσματικές παρεμβάσεις οι επιχειρήσεις της περιοχής. Όπως ανέφερε, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 1.160 επιχειρήσεις είχαν υποβάλει αίτηση για αρωγή, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσουν τις 1.500.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. θα επισκεφθεί σήμερα και τις περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Δείτε τα βίντεο:

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics