Το κλίμα ανησυχίας και οι προφητείες για δυσκολίες

Του Γιάννη Βερμισσώ

Κάτι  πάει στραβά, παλιομοδίτικα και προκαλεί κακή εντύπωση. Δηλαδή, ενώ καταγράφεται κάμψη  στην εξέλιξη της πανδημίας και οι λαοί σταδιακώς «απελευθερώνονται» των έκτακτων μέτρων, στην καθημερινότητα παρουσιάζεται κάτι ανάποδο…  Δημιουργείται ένα ζοφερό κλίμα ανησυχίας και καλλιεργούνται ιδέες για είσοδο των λαών σε νέα ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.

Την καραντίνα της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, της καθιέρωσης με διαβάθμιση της τηλεργασίας και πολλά άλλα σχετικά. Δηλαδή, ενώ φεύγει η ένταση του φόβου για την πανδημία και μπαίνουμε σε νέο περιβάλλον φόβου με αγωνία και ανησυχία. Οι «προφήτες» που ακρίτως μιλούν διαβλέπουν τις μέρες που έρχονται γεμάτες αμφιβολία.

Και πάλι ο τρόμος, της ένδειας των προβλημάτων, των δυσκολιών, ως σενάριο που πρόκειται να γίνει ενσαρκωθεί στο μέλλον από χιλιάδες πρωταγωνιστές.

Και μου προκαλεί εντύπωση ότι όλα αυτά τουλάχιστον στην Ελλάδα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους υπεύθυνους για το μέλλον.

Δηλαδή, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν μεταφέρουν κλίμα ανησυχίας. Τουναντίον περνούν το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας για ανάταξη των προβλημάτων, του σχεδίου, της προετοιμασίας  χειρισμών και γενικά της σταθερότητας ότι η χώρα μπορεί, έχει τα περιθώρια και τις δυνατότητες να ξαναπάρει την ανοδική τροχιά που είχε προς κρίσης κερδίσει.

Και τέλος πάντων, αν υπάρχει κάποιος προβληματισμός για το μέλλον, ας ετοιμαστεί ένα σχέδιο υπέρβασής του. Όχι άλλο ασάφεια, λόγια του αέρια και προφητείες αν-ειδημόνων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Υ.Γ.: Οι καιροί αλλάζουν.  Όποιος έχει πρόταση να την καταθέσει και ας αφήσει τις θεωρητικές ανησυχίες.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics