Τον Αλέξη ή τον κο Τσίπρα?

Ενόψει των εκλογών, αυτό είναι το κρίσιμο πρόβλημά μας. Ο μεν Αλέξης μας λέει ( και μας έλεγε ) αυτά που θέλαμε ( συναισθηματικά ) ν’ ακούσουμε, ο δε κος Τσίπρας μας λέει, τώρα, αυτά που πρέπει να γίνουν.

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


 

Ενόψει των εκλογών, αυτό είναι το κρίσιμο πρόβλημά μας.

Ο μεν Αλέξης μας λέει ( και μας έλεγε ) αυτά που θέλαμε ( συναισθηματικά ) ν’ ακούσουμε, ο δε κος Τσίπρας μας λέει, τώρα, αυτά που πρέπει να γίνουν. Στην πράξη τα προβλήματά μας είναι περισσότερα:

Το πρώτο είναι ο ίδιος ο κος Τσίπρας και αφορά στον ενδόμυχο , μυστικό σχεδιασμό του.

Αγνοούμε αν άλλαξε πραγματικά προσανατολισμό από την Δραχμή, την έξοδο από  ΕΕ / Ευρώ και την νοοτροπία μονοκομματικής διακυβέρνησης, ( είναι μόνο ένας – προσωρινός – ελιγμός κατά τον κο Φίλη ). Αυτός είναι ο Αλέξης, που δεν πιστεύει σε όσα υπέγραψε, και μας έχει μάλιστα  προειδοποιήσει γι’ αυτό.

Ο άλλος, είναι ο κος Τσίπρας, όψιμος ευρωπαϊστής κεντροαριστερός, που αναγκάζεται να υλοποιήσει αυτά που υπέγραψε, ( δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας φαντάζομαι, που να θέλει να το κάνει από χόμπι). Όμως, σ’ αυτό  δεν διαφέρει πλέον από τα άλλα ευρωπαϊκού προσανατολισμού κόμματα. Ή μάλλον διαφέρει, στο ότι δεν διαθέτει στελέχη για να το κάνουν αυτό. Ό Σύριζα ήταν στελεχωμένος για να υλοποιήσει την άποψη « Αλέξης » και μόνο. Κάποιοι έφυγαν, ενώ κάποιοι αρνούνται να κάνουν κάτι διαφορετικό .

Τι θέλει τελικά να κάνει ο κος Αλέξης Τσίπρας? Είναι άγνωστο. Για την ακρίβεια, δεν μας το λέει, ( χειρότερο από το άγνωστο ).

Και ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο πρόβλημα. Στην επόμενη Βουλή πρέπει 200 (+) βουλευτές να ψηφίσουν τις Μεταρρυθμίσεις, να μαζέψουν δηλαδή όλα τα απίστευτα που σωρεύτηκαν στην διάρκεια της Μεταπολίτευσης, τα οποία συστηματικά δημιουργούν τα ελλείμματα και, κατά συνέπεια, τα δανεικά. Γι΄αυτή τη πλειοψηφία χρειάζονται και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και πιθανότατα εκεί θα καταλήξουμε. Υπάρχει όμως το ζήτημα του « ειδικού τόνου » της πλειοψηφίας αυτής. Ποιο κόμμα δηλαδή από τα δύο θα πάρει τους  + 50  βουλευτές.

Ο Σύριζα? Πιθανό.

Αλλά, μισό λεπτό, με ποιόν επικεφαλής? Τον Αλέξη, ή τον κο Τσίπρα? Άγνωστο.

Άγνωστο  /  Πιθανό. Αυτή η επιτομή της ασάφειας είναι που μας τρελαίνει. 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics