Τρέχουν ιλιγγιωδώς οι αγορές των smartphone

Ένα μεγάλο μέρος των χρηματοροών των εισοδημάτων των  καταναλωτών κατευθύνεται προς τα «έξυπνα κινητά τηλέφωνα» τα οποία χρησιμοποιούνται επαγγελματικά, ψυχαγωγικά και ως κινητό γραφείο. Περίπου 210 δις ευρώ  δαπάνησαν οι καταναλωτές, παγκοσμίως, για την αγορά smartphone στη διάρκεια του 1ου εξαμήνου του 2019.

Όπως καταγράφεται στην ηλεκτρονική έκδοση του ΣΕΠΕ: «τα “έξυπνα” κινητά με οθόνη 6-7 ιντσών, φωτογραφική μηχανή 20MP+ και χώρο αποθήκευσης 128GB+ αντιπροσώπευαν το 16% των εσόδων της αγοράς. Μάλιστα, από το 1 δις ευρώ που θα διατεθεί διεθνώς για την αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (technical consumer goods-TCG) το 43% θα αφορά την προϊοντική κατηγορία των smartphone.

Σύμφωνα με την ανάλυση “The global smartphone market”, που δημοσιοποίησε η GfK στην IFA 2019, οι καταναλωτές διεθνώς συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους σε συσκευές smartphone υψηλών προδιαγραφών, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου τρέχοντος έτους, τα “έξυπνα” κινητά με οθόνη 6-7 ιντσών, φωτογραφική μηχανή 20MP+ και χώρο αποθήκευσης 128GB+ αντιπροσώπευαν το 16% των εσόδων της αγοράς των smartphone ή σε €33 δις από μόλις 3% την ίδια περίοδο του 2018.

Η στροφή των καταναλωτών προς συσκευές smartphone με προηγμένες λειτουργίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Τα κινητά με διπλή οπίσθια κάμερα αντιπροσώπευαν το 50% αξίας των πωλήσεων smartphone, παγκοσμίως, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019. Οι συσκευές με τριπλή κάμερα εξακολουθούν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους και αντιπροσώπευαν το 20% της αξίας των πωλήσεων κατά το 1ο εξάμηνο από μόλις 1% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Απόδοση
Οι επεξεργαστές αποτελούν το βασικό παράγοντα βελτίωσης της απόδοσης μιας συσκευής smartphone. Το 18% των “έξυπνων” κινητών, που πωλήθηκαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2019, διέθεταν επεξεργαστές που λειτουργούν στην περιοχή των 2.5-2.8GHz, από μόλις 5% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό το άλμα στη διαθεσιμότητα των ισχυρών smartphone συνδέεται με τη ζήτηση για πλούσιες εμπειρίες κινητής τηλεφωνίας και την αύξηση των εφαρμογών, που σχετίζονται με το gaming. Οι επεξεργαστές smartphone δεν γίνονται μόνο ταχύτεροι με την πάροδο των ετών, αλλά αλλάζει και η βασική αρχιτεκτονική τους. Για παράδειγμα, τα δύο τρίτα των κινητών τηλεφώνων, που αγοράζονται παγκοσμίως, είναι πλέον εξοπλισμένα με οκταπύρηνους επεξεργαστές, ποσοστό αυξημένο κατά 6% από το 2018.

Συνολικά, τα “έξυπνα” τηλέφωνα υψηλής τιμής αντιπροσώπευαν το 8% του πωλήσεων το 1ο εξάμηνο του 2019, από 6% την ίδια περίοδο το 2018».

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics