Τροχαία δεν υπάρχει;; Έχει ποδόσφαιρο σήμερα…κύριε!

του Γιάννη Βερμισσώ

Με μια απάντηση αποστομωτική ο αγωνιζόμενος ίσως security; ίσως υπάλληλος του ΚΤΕΛ; ίσως κάποιας άλλης ιδιότητας , αιτιολόγησε την απουσία τροχαίας από την τραγική κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατούσε Κυριακή βράδυ 19 Μαρτίου στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό.

Μια απάντηση που και οι αξιωματικοί επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους. Για να προσδιορίσουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η “νοοτροπία” που υπάρχει και επικρατεί ως ελληνικό ιδίωμα.

Χάος λοιπόν στις 8 το απόγευμα στα ΚΤΕΛ.

Αυτοκίνητα διπλοτριπλοπαρακαρισμένα,  ι.χ. που εισέρχονταν και στάθμευαν παρανόμως εντός του Σταθμού. Ταξί αραδιασμένα και..ΕΝΑΣ άνθρωπος με φωσφοριζέ γιλέκο και σφυρίχτρα στο στόμα να σφυρίζει διαρκώς πλάι από ατάκτως και παρανόμως σταθμευμένα οχήματα.

Αγωνιζόταν να αφυπνίσει τους κάπου χαμένους οδηγούς τους μήπως έλθουν και πάρουν το όχημά τους. Κλήσεις δε μπορούσε να κόψει ούτε πινακίδες να αφαιρέσει.

Μόνο σφύριζε και  κοίταζε στα μάτια κάθε διερχόμενο πεζό μήπως και ήταν ο ιδιοκτήτης.

Ματαίως όμως πέρναγαν τα λεπτά, τα λεωφορεία δυσκολεύονταν να εισέλθουν και να εξέλθουν και ο έχων αναλάβει την ευθύνη συνέχιζε να σφυφίζει αδιάκοπα,  προκαλούσε ανυπόφορη ηχορύπανση και αποτέλεσμα δεν έφερνε.

Τον ΡΩΤΩ : αστυνομία , τροχαία δεν υπάρχει; για να αναλάβει έργο και να διορθώσει την κατάσταση.

Και μου ΑΠΑΝΤΑ χωρίς να κόψει το σφύριγμα: Έχει ποδόσφαιρο σήμερα…

Ναι αυτό είναι η αιτία. Τη μια το ποδόσφαιρο, την άλλη τα σουβλάκια, την επόμενη κάτι άλλο. Πάντα μια αιτιολογία για μην υπάρχει ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση και να κάνει σωστά την εργασία του.

Συνέχισα έκπληκτος από την παραδοχή, την ανοχή, την εξοικείωση με το ΛΑΘΟΣ.

Και αναρωτιέμαι εάν η κατάσταση εξελισσόταν σε μια πυρκαγιά , σε ένα δυστύχημα, έναν τραυματισμό πεζού ή γινόταν ένας έλεγχος από τους αρμοδίους επί των εργασιακών για τον άνθρωπο που ασκούσε το έργο της αστυνομίας η οποία έλειπε επειδή είχε ¨ποδόσφαιρο σήμερα” , τότε ποιος θα ήταν ο υπεύθυνος;

Ίσως να υπήρχε και κάποιος από την αστυνομία εκεί γύρω. Ίσως μόνος, ίσως ενασχολούμενος με κάτι άλλο. Όμως ήταν αφανής. Και το χάος εμφανές.

Για όλα αυτά ποιος έχει την ευθύνη; Μόνο το κράτος. Ο πολίτης που υπάρχει και πώς παρεμβαίνει, βοηθά, συντελεί;

Και όλα αυτά τα καταθέτω επειδή έχει ανοίξει με αφορμή τα Τέμπη, δημόσια συζήτηση για τις ευθύνες, το κράτος, τις διαδικασίες, το δημόσιο, την τήρηση των προβλεπόμενων κ.λπ..

Εκτιμώ ότι η συμβολή του κάθε πολίτη είναι σημαντικότατη προκειμένου να κατανοήσουν οι αρμόδιοι που θέλουν, επιδιώκουν και αναζητούν τρόπους να γίνονται τα όσα πρέπει να γίνονται και να εφαρμόζονται αλλά.. για κάποιο λόγο δεν γίνονται.

ΥΓ: Να ξεφύγουμε πια από το Ελλάς το μεγαλείο σου σε κάθε αμέλεια. Να ξεφύγουμε από την εθιμική συμβίωση με το λάθος.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics