- 22/05/2025
Βασ. Μουντάκης: Να ξεκινήσει διάλογος για τις χρεώσεις των κλινικών στα προγράμματα Υγείας
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταναλωτών του ΕΕΑ κ. Βασ. Μουντάκης σχετικά με τις ανατιμήσεις στα συμβόλαια Υγείας αναφέρει ότι: “Όλοι μας θα πρέπει να καταλάβουμε και να κτυπήσουμε τη ”ρίζα του κακού” Τις υπέρογκες χρεώσεις των κλινικών στους ασφαλισμένους με ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας ,έναντι των ιδιωτών. Επίσης η ευθύνη των ασφαλιστικών εταιρειών είναι στο ότι δεν έχουν καταφέρει να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Επιπλέον ο φόρος ασφαλίστρων 15% , και ο ΦΠΑ 24% στα νοσήλια καθώς και το δικαίωμα συμβολαίου μεγαλώνουν το πρόβλημα.
Η πολιτεία θα πρέπει να επέμβει και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στην ασφαλιστική αγορά ( κλινικές, ασφαλιστικές , μεσολαβούντες , ασφαλισμένους )σε ένα ειλικρινή διάλογο με καλή πίστη.
Η Ασφάλεια υγείας δεν είναι είδος πολυτελείας , όπως την κατάντησαν κάποιοι , είναι είδος ανάγκης και αξιοπρέπειας. Εάν χαθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Εμπιστοσύνη και διαφάνεια χρειάζεται. Είναι ευθύνη και χρέος όλων να προστατευθεί η ασφαλιστική αγορά.