Χασούρα ευρώ και πελατών στα αυτοκίνητα

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Από την αρχή της εβδομάδας «αναμασούν» τα λόγια τους, μιλούν για το WEB και το e- banking, επικαλούνται το τυπώνω-πληρώνω, επισκέφθηκαν τον επόπτη αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρουν διέξοδο. 

Το  δίλλημα είναι ξεκάθαρο και τραγικό: ή ανανεώνουν τα συμβόλαια χωρίς να πάρουν χρήματα ή χάνουν τους πελάτες. Κατά τις πληροφορίες προκρίνεται η περίπτωση του να δώσουν περιθώριο χρόνου ώστε να μη χαθεί το συμβόλαιο διότι σε διαφορετική περίπτωση αυτός που δεν πληρώσει και δεν αποκτήσει συμβόλαιο μεταπηδά στην τεράστια και ανίκητη κατηγορία των ανασφάλιστων.

Όσα οχήματα κυκλοφορήσουν έτσι μετά ίσως να είναι δύσκολο και άγνωστο σε πόσο χρόνο θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Το όλο θέμα περιπλέκεται και από το άγνωστο που περιβάλλει την διαδικασία. Πότε θα λήξουν όλα; Πότε θα ελέγξει η αστυνομία για ανασφάλιστα; Πόσο θα κρατήσει η περίοδος αναστάτωσης;

Στην περίπτωση αποκατάστασης της τραπεζικής  λειτουργίας εντός του προβλεπόμενου χρόνου δεν θα έχει «ανοίξει μύτη». Και το θέμα της παροχής χρόνου στους ασφαλισμένους να πληρώσουν μεταγενέστερα της εκδόσεως το συμβόλαιο αυτοκινήτου θα τακτοποιηθεί.

Ωστόσο επειδή δεν μπορεί να προσδιοριστεί τίποτα και αντίθετα οι φημολογίες κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη της κατάσταση, η περίπτωση παράτασης του σημερινού καθεστώτος θα είναι ταφόπλακα για τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Οι εταιρείες που ήδη έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την υποτιμολόγηση τώρα ανησυχούν βάσιμα για το δεύτερο χτύπημα που προέρχεται από την μη πληρωμή, την παροχή πίστωσης και γενικά την χρονοτριβή. Στελέχη αναφέρουν ότι ο κλάδος αυτοκινήτου έχει εισέλθει σε μια νέα περιπέτεια με ανεκτίμητες προς το παρόν ζημιές. Οι εταιρείες θέλουν να εμφανιστούν συνεπείς, οι διαμεσολαβητές επίσης θέλουν να κρατήσουν τους πελάτες και οι εταιρείες που πιθανόν βγαίνουν σε δημόσια πρόσκληση ότι ασφαλίζουν παρέχοντας χρονικά περιθώρια μπορεί να κλέβουν πελατεία και να αποκτούν νέους θιασώτες από την διαμεσολάβηση όμως τελικά, εάν δεν στρώσουν τα πράγματα, το ρίσκο είναι τεράστιο και οι επιπτώσεις στα οικονομικά τους ανυπέρβλητες στην συνέχεια.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics