Χρ. Γεωργακόπουλος: Οι ασφαλιστές δεν είναι εισπράκτορες

Ορθή κρίνει την εμμονή της ΤτΕ στην εφαρμογή των πρόσφατων ρυθμίσεων για τα ανείσπρακτα υπόλοιπα και την απόδοση ασφαλίστρων ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστος Γεωργακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Insurance-eea.

Ορθή κρίνει την εμμονή της ΤτΕ στην εφαρμογή των πρόσφατων ρυθμίσεων για τα ανείσπρακτα υπόλοιπα και την απόδοση ασφαλίστρων ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστος Γεωργακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Insurance-eea. 

 Όπως τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος,

«η ΤτΕ παρείχε στην αγορά αρκετό χρόνο για προσαρμογή. Πιστεύω ότι και άλλον τόσο να έδινε πάλι θα συζητούσαμε για ανεπάρκεια χρόνου γιατί είμαστε ένας λαός της αναβολής και της τελευταίας στιγμής».

  • Κύριε Γεωργακόπουλε, με αφορμή την επιστολή σας προς τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβητών Χανίων, ήθελα να σας ρωτήσω πώς διαμορφώνεται συνολικά η θέση της εταιρίας σας στο θέμα των ανείσπρακτων υπολοίπων, αλλά και της απόδοσης ασφαλίστρων;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη εφαρμόζει απαρέγκλιτα από την πρώτη ημέρα της ισχύος της πράξεως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τα οριζόμενα σ’ αυτήν σε σχέση με την είσπραξη των ασφαλίστρων. Άλλωστε η εταιρία μας είχε προνοήσει και είχε οργανώσει από ετών τις υπηρεσίες της και τα συστήματά της, έτσι ώστε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ασφαλίστρων της, να εισπράττεται από την ίδια και όχι μέσω του δικτύου της.

Στις περιπτώσεις συνεργατών της που απέδιδαν τα ασφάλιστρα σε χρόνο τ+1 και στις ελάχιστες με χρόνο αποδόσεις τ+2, η εταιρία μας έχοντας υψηλή ρευστότητα, επάρκεια κεφαλαίων και υψηλή κερδοφορία διευκόλυνε τους συνεργάτες της, έτσι ώστε να μην τους "καταστρέψει", κάτω από την αντίληψη ότι γι’ αυτές τις περιπτώσεις διακανονισμού, έχει και η εταιρία ευθύνη, ευθύνη που πιστεύουμε, ας μου επιτραπεί να το πω, ότι έχουν όλες οι εταιρίες.

  • Πώς κρίνετε την επιμονή της ΤτΕ στην εφαρμογή της άμεσης υλοποίησης των ρυθμίσεων για τα θέματα αυτά;

Η επιμονή της ΤτΕ είναι ορθή. Η ΤτΕ παρείχε στην αγορά αρκετό χρόνο για προσαρμογή. Πιστεύω ότι και άλλον τόσο να έδινε πάλι θα συζητούσαμε για ανεπάρκεια χρόνου γιατί είμαστε ένας λαός της αναβολής και της τελευταίας στιγμής. Η ΤτΕ κάνει αυτό που κάθε ένας φορέας από εμάς-Ασφαλιστικές Εταιρίες, διαμεσολαβούντες-θα έπρεπε να κάνει μόνος του. Είχαμε μετατρέψει επί έτη και με δική τους ευθύνη και με δική μας τους ασφαλιστές μας, που επιτελούν ένα σπουδαίο έργο, σε εισπράκτορες.

  • Πώς κρίνετε την αντιμετώπιση επιβολής των νέων ρυθμίσεων εκ μέρους των εταιριών;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω πως αντιμετωπίζουν οι άλλες εταιρίες το θέμα αυτό. Μιλώντας για την εταιρία μας, την Ευρωπαϊκή Πίστη, αξιοποιούμε αυτές τις ρυθμίσεις υπέρ του δικτύου μας το οποίο, έχοντας πλέον περισσότερο χρόνο για δημιουργική δουλειά (και όχι για να κάνει τον Εισπράκτορα), πρωτοποριακά προϊόντα και συστήματα πωλήσεων, αυξάνει τον κύκλο εργασιών του και τα εισοδήματά του.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την αδιάψευστη μαρτυρία των αριθμών καθόσον στα 4 τελευταία χρόνια της οικονομικής ύφεσης και κρίσεως η Ευρωπαϊκή Πίστη επέτυχε μια αύξηση της παραγωγής της κατά 27% όταν το σύνολο της αγοράς σημείωσε πτώση πάνω από 30%.

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics