Και σε άλλα χέρια τα ασφαλιστικά προϊόντα με αρχή το PEPP

Η περιχαρακωμένη έως σήμερα αγορά τουλάχιστον στα θέματα των σύνθετων προϊόντων με την πρωταγωνιστική ασφαλιστική διαμεσολάβηση που κράτησε "δεμένα" τα μερίδιά της παρά την ιντερνετική και τραπεζική ανάπτυξη, αρχίζει τώρα να ανοίγει περισσότερο...

του Γιάννη Βερμισσώ

Ενα ακόμη βήμα που επιτρέπει την είσοδο νέων συντελεστών στην έως σήμερα αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, γίνεται με την δημιουργία του Πανευρωπαϊκού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος.

Η περιχαρακωμένη έως σήμερα αγορά τουλάχιστον στα θέματα των σύνθετων προϊόντων με την πρωταγωνιστική ασφαλιστική διαμεσολάβηση που κράτησε "δεμένα" τα μερίδιά της παρά την ιντερνετική και τραπεζική ανάπτυξη, αρχίζει τώρα να ανοίγει περισσότερο με ότι σηματοδοτεί αυτό.

Το Ευρωπαϊκό Συνταξιοδοτικό, ως προϊόν θα παρέχεται από όλες τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες δηλαδή ακόμα και τις επενδυτικές με τα όποια πλεονεκτήματά τους στη συνείδηση του καταναλωτή, που σημαίνει ότι και άλλοι θα δοκιμάσουν να πάρουν μερίδια και να διεκδικήσουν καλύτερη θέση στις επιλογές των καταναλωτών.

Το συγκεκριμένο προϊόν, διασυνοριακό, με στόχο την προσφορά στους καταναλωτές το οποίο θα φέρει ευρωπαϊκή σφραγίδα αξιοπιστίας όπως ανέφερε η επικεφαλής της ΔΕΙΑ κυρία Ιωάννα Σεληνιωτάκη σε ομιλία της στο Costa Navarino συζητείται δομικά, και τα όσα το αφορούν για να δημιουργηθεί βρίσκονται σε δυναμική εξέλιξη. Πραγματοποιούνται ουσιαστικές συναντήσεις και προετοιμασίες στις οποίες συμμετέχει και η ΔΕΙΑ.

Το Ευρωπαϊκό Συνταξιοδοτικό θα είναι όπως αναφέρεται αρμοδίως, ένα προϊόν με τυποποιημένα χαρακτηριστικά θα μπορεί να παράγεται βάσει των οδηγιών κατάρτισής του από όλα τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα που σημαίνει ότι οι τεχνογνώστες θα θελήσουν να εισέλθουν προκειμένου να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων που θα προσφέρουν στους πελάτες τους.

Συνεπώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που σήμερα παράγουν και προωθούν, αντίστοιχα, συνταξιοδοτικά θα συναντήσουν και νέους "παίκτες" στην αγορά με τους οποίους θα ανταγωνίζονται επί κοινού στίβου. Η δημιουργία διάδοση λοιπόν του πανευρωπαϊκού συνταξιοδοτικού προγράμματος PEPP θα οριοθετήσει την έναρξη μια ακόμη νέας εποχής και προοπτικής για την ιδιωτικής ασφάλιση με ευρύτερα σύνορα εργασιών και πολύ περισσότερους ανταγωνιστές. Σε αυτή την βάση η αγορά και οι συντελεστές της θα κληθούν να εγκαινιάσουν το PEPP που κατά τους αρμοδίους περιέχει ως προϊόν πολλά θετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά.

 

.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics