Κινήσεις ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Αιφνιδιαστική κίνηση ανατίμησης τιμολογίων ασφάλισης αυτοκινήτου έγινε στην αγορά και μάλιστα από εταιρεία υπεράνω υποψίας καθώς ανήκει στην κατηγορία των ΕΠΥ και είχε πρωτοστατήσει στην παροχή χαμηλών τιμών.

Αιφνιδιαστική κίνηση ανατίμησης τιμολογίων ασφάλισης αυτοκινήτου έγινε στην αγορά και μάλιστα από εταιρεία υπεράνω υποψίας καθώς ανήκει στην κατηγορία των ΕΠΥ και είχε πρωτοστατήσει στην παροχή χαμηλών τιμών.  Σενάρια περιβάλλουν την εξέλιξη που πιθανόν σηματοδοτεί μεταβολές. 

Ανερμήνευτη μοιάζει η κίνηση ανατίμησης των τιμολογίων εταιρείας ΕΠΥ.

Η πρόσφατη απόφασή της  για αυξήσεις και οι νέοι τιμοκατάλογοι που απέστειλε στους συνεργάτες της προκάλεσαν απορία για την σκοπιμότητα που υπάρχει πίσω από την απόφαση αυτή. Αναμενόμενα πυροδοτήθηκαν σενάρια για την μελλοντική της δραστηριότητα και τις προοπτικές της στην ελληνική αγορά αφού τα αυξημένα ασφάλιστρα θα σηματοδοτήσουν και απώλεια πελατών.

Μέχρι και η πιθανή αποχώρησή της ετέθη στα σενάρια ερμηνείας της κίνησής της. Τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που την εκπροσωπούν με δεκαετίες παρουσίας στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης γνωρίζουν ότι στην παρούσα συγκυρία όπου οι τιμές συνεχίζουν να συμπιέζονται, η αντίθετη πορεία σαφώς και θα προκαλέσει αποχωρήσεις από το πελατολόγιο τους και απώλειες συνεργατών.

Να επισημανθεί ότι τυχόν αποχώρηση εταιρείας από την αγορά σηματοδοτεί μεταβολές στην διαμόρφωση των μεριδίων και δημιουργεί νέο πεδίο δραστηριότητας όχι μόνο για ομοειδείς εταιρείες αλλά συνολικότερα για όλους όσοι διεκδικούν μερίδια.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics