Αναμένουν την εκκαθάριση τα συμβόλαια της International

Στην ουρά..για να αποζημιωθούν βρίσκονται χιλιάδες επενδυτικά συμβόλαια της International Life. Αναμένουν το πράσινο φως του εκκαθαριστή για να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Στην… ουρά για να αποζημιωθούν βρίσκονται χιλιάδες επενδυτικά συμβόλαια της International  Life. Αναμένουν το πράσινο φως του εκκαθαριστή για να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Παρά τη σημαντική διάσταση του θέματος, και τις αναμενόμενες κάθε μορφής υποχρεώσεις  της εκκαθάρισης, ακόμα δεν έχει γίνει κάποια σχετική κίνηση.  Η άνευ ενημέρωσης παρέλευση χρόνου εύλογα έχει προκαλέσει  αγωνία για το τι ακριβώς συμβαίνει  δεδομένου ότι χρονικά μεγαλώνει και η απόσταση από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας. 

Είναι προφανής  η ανάγκη να  γίνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους το πώς θα κινηθούν και κυρίως να ανοίξει η «επετηρίδα» αναγγελίας  απαιτήσεων. Τα επενδυτικά συμβόλαια είναι αρκετές χιλιάδες και τα ποσά που αντιστοιχούν επίσης σημαντικά (εξαγορές, λήξεις κ.α.), γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη εγκρίσεώς τους και αποδοχής τους από τον εκκαθαριστή.

Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος αναγγελίας-εξέτασης- και τελικά  εγκρίσεως που θα δώσει και το πράσινο φώς στους δικαιούχους. Ακολούθως θα περάσει στο θέμα και το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής καθώς κατά πληροφορίες δεν επαρκούν τα όσα υπάρχουν στην εταιρεία.

Η όλη «σύνθεση» της κατάστασης δείχνει να απαιτεί γρήγορους χειρισμούς ώστε να μπορέσουν και αυτά τα συμβόλαια όπως επιτυχώς έγινε  και με τα άλλα που μεταφέρθηκαν να ικανοποιηθούν και να συμβάλλουν στην έως σήμερα αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης του ομίλου International που υποδειγματικά χειρίστηκαν και η οικογένεια Μπράβου και ο ασφαλιστικός διαχειριστής κ. Ι. Περιστέρης ώστε ασφαλισμένοι και συνεργάτες να αποσυνδεθούν ομαλά και με τις λιγότερες οικονομικές και ηθικές συνέπειες από την εταιρεία.

Τώρα στην γενική θετική «εικόνα» επιβάλλεται και ο εκκαθαριστής να συμβάλλει ώστε να μειωθεί  η όποια δυσφορία προκαλείται από την αναμονή και την απουσία ενημέρωσης.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics